Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

Megújítja együttműködését a BÉT és az Elite

 A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2024-ben megújítja partnerségét a Euronext tőzsdecsoporthoz tartozó Elite-tel, hogy a hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) továbbra is elérhessék az Elite által kínált egyedülálló páneurópai közösséget, korszerű vállalatfejlesztési képzéseket és egyedi finanszírozási megoldásokat – közölte a BÉT az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a BÉT stratégiájának egyik alappillére a hazai kkv-k növekedésének és tőkepiaci megjelenésének támogatása. Az Elite-együttműködés 2017-ben indult. Célja, hogy komplex módon támogassa a magyar vállalkozások növekedését: új nemzetközi üzleti és kapcsolatépítési lehetőségeket teremtsen számukra, elősegítse a modern vállalatirányítási és finanszírozási megoldások alkalmazását. Marta Testi, az Elite-Euronext csoport vezérigazgatója a közleményben kiemelte: az elmúlt években 19 ágazatból több mint 60 magyar vállalat csatlakozott az Elite közösségéhez, amelyek 1,6 milliárd euró összbevételt generáltak. A 2012-ben a Borsa Italiana által indított, és jelenleg az Euronext tőzsdecsoport részeként működő Elite európai középvállalatoknak nyújt közösséget, támogatva őket a növekedésben és a forrásbevonási csatornákhoz való hozzáférésben.

Az Elite egyedülálló szolgáltatásokkal és megoldásokkal, mindenekelőtt oktatással és mentorálással segíti a cégeket a stratégiaalkotásban és üzleti lehetőségeik kiaknázásában. Emellett megmutatja, az ambiciózus vállalkozások hogyan gyorsíthatják fel fejlődésüket, és hogyan férhetnek hozzá az igényeiknek leginkább megfelelő finanszírozási lehetőségekhez, legyen szó akár a kosárkötvényekről, intézményi befektetőkről, magántőkéről, kockázati tőkéről vagy a tőkepiacokról. Az Elite közössége több mint 2000 európai vállalatot és 200 partnert ölel fel, és eddig mintegy 1200 vállalati tranzakció létrejöttét és 20 milliárd eurós tőkebevonást segített elő – áll a közleményben.