Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

Árvíz – Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON

Megkezdte az árvízi védekezést az E.ON, a dunai árhullám levonulása során veszélyhelyzet esetén azonnal kikapcsolják az áramot. Ezt közölte az energiaipari cég.

Azt írták, a Dunántúl, Pest vármegye és Budapest áramhálózatának üzemeltetésért felelős vállalatcsoport szakemberei folyamatosan, éjjel-nappal kapcsolatban állnak az árvízi védekezést irányító hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal. Velük együttműködve vesznek részt a krízishelyzet kezelésében. Az érintett területeken az E.ON egészen addig biztosítja az áramellátást, ameddig az biztonságosan megtehető. Óvintézkedésekre, a szolgáltatás kikapcsolására az ügyfelek élet- és vagyonbiztonságának megóvása érdekében lehet szükség – közölték. Hozzátéve, hogy Pilismarót és Neszmély térségében, valamint a Sólyom-szigeten már megtörténtek az első biztonsági kikapcsolások – közöte a távirati iroda.

Az E.ON az ár levonulásának ütemét is folyamatosan figyeli majd, a krízishelyzet megszűnését követően pedig a lehető leghamarabb újraindítja az áramellátást az érintett területeken. Az energiacég az Ökumenikus Segélyszervezet árvízvédelmi munkáját is támogatja – áll a közleményben.