Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

Vajon önmagában a szemhéjplasztika fiatalít külsőnkön?

Az orvos-esztétikai kezelések rohamos fejlődése egyre többeket ösztönöz arra, hogy igénybe vegyék a szépészeti beavatkozásokat. Az arc szimmetriája, esztétikája látványos, így sokan erre helyezik a hangsúlyt.

A fiatalos megjelenéshez hozzátartozik a sima bőr mellett a szemünk állapota is. Az Aesthetica Orvosi Központ szemhéjplasztika beavatkozása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy tekintetünk ismét varázslatos legyen. Az arc fáradtságának látványát ugyanis a lógó szemhéjak tovább fokozzák, így érdemes belevágni a műtétbe kombinálva más arcfiatalító beavatkozással. Hogy pontosan milyen eljárásról van szó, és mely kezelésekkel együtt alkalmazhatjuk, erre keressük a választ cikkünkben.

Miért válasszuk a szemhéjplasztikát?

Sokan a pénzügyi oldaláról közelítik meg a kérdést, és inkább a természetes megjelenést választják, nem költenek szépészeti beavatkozásokra. Pedig nagyban megtérül a befektetés, hiszen megjelenésünkre nemcsak esztétikai szempontok miatt fontos ügyelnünk, hanem önbizalmunk javítása okán is. 

A szemhéjplasztika azontúl, hogy véget vet a lógó szemhéj problémájának, az idősebb korosztály számára a látás javítására is alkalmas, mivel sokan küzdenek azzal, hogy a szemhéj bőre rálóg a szemre, mely zavarja az éleslátást. A szem bőrének megfeszítésével és a felesleg eltüntetésével a szemkörnyéki ráncok is eltűnnek.

Harmonikus arcforma

Figyelnünk kell arra, hogy a megfiatalított, ráncok nélküli szemkörnyék és az arc többi része összhangban maradjon, hiszen disszonáns lesz a megjelenésünk, ha csak egy részt változtatunk. Éppen ezért érdemes egyben más orvos-esztétikai kezelésekre is vállalkozni. A szemhéjplasztika elvégzésével egyidőben az arc- vagy homlok plasztikai beavatkozására sokan vállalkoznak. A megereszkedett szöveteket visszahúzva, harmonikus lesz az arc egésze.

Más lehetőségként botox kezelést alkalmazhatnak, mely hatékonyan egészíti ki a szemhéjplasztikát. Az ingerület átvitel blokkolásával végzett injekciós kezelés során a szarkalábak teljesen eltűnhetnek a kezelt területről. A kombinált eljárás hatására akár 10-15 évet is visszaforgathatunk az idő kerekén, de figyelemmel kell lennünk az arc többi részére is, hogy ne legyen furcsa az összhatás.

Újabb megoldások

Egyéb lehetőség a szemhéjplasztika kiegészítésére a hialuronsavas feltöltés, mely a szervezetünkben megtalálható anyag befecskendezésével történik. A szemkörnyék alatti volumenvesztett terület feltöltésével a mélyebb barázdák, statikus ráncok tüntethetőek el hatásosan.

Bár sokan ódzkodnak a műtéti beavatkozások elvégzésétől, a szemhéjplasztika teljesen biztonságos és látványos eljárás. Alacsony kockázatú műtétnek számít, melyet követően a hegek szinte egyáltalán nem láthatóak a gyógyulást követően. Van mód a lézeres szemhéjplasztika elvégzésére is, mely modern eljárás és szintén kedvelt módja az arc frissítésének.