Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Olimpia – íme a vége, 100 milliós jutalmat is kap magyar olimpikon

A mai nappal véget ér az olimpia Párizsban. Este kerül sor a záróünnepségre, ezért minden szempontból csupán néhány óra maradt már a 2024-es nyári olimpiából. Magyarország kiválóan szerepelt a versenyeken, 6 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérem a mérleg, amivel az éremtáblázaton is előkelő helyen áll hazánk.

Olimpia – kiváló eredményekért magas jutalom

A fenti számok jól tükrözik, hogy igazán volt mire büszkének lenni idén nyáron Párizsban magyarként. Az összesen 19 érem kiemelkedőnek számít, nem túl sok ország tudott ennél szebb eredményt elérni. Ennek megfelelően Magyarország bőséges pénzjutalommal is díjazza azokat, akik a legjobb eredményeket érték el.

Az olimpiai arany után 55 millió forint jár, míg a második hely 39,27 milliót ér, de a bronzérmesek is gazdagodnak 31,35 millió forinttal. Emellett a további helyezésekért is jár pénz. A jutalmazottak sorát a nyolcadik helyezettek zárják 3,08 milliós összeggel.

Természetesen, ha valaki több helyezést is elért, akkor ezek a jutalmak összeadódnak. Így lehetséges, hogy a kajak egyesben és kettesben ezüstöt, négyesben bronzot szerző Csipes Tamara 110,89 millió forintot kap a kiváló teljesítményéért. A sokat hírekbe került Milák Kristóf úszó is közel kerül az álomhatárhoz egy arany- és egy ezüstérmével, az ő markát 94,27 millió forint ütheti. Gazsó Alida Dóra, a kajak kettesben második, négyesben harmadik, egyesben hatodik helyért pedig 78,65 millió forintra számíthat. Az említett három versenyző áll a pénzjutalmak dobogóján. De természetesen a többi sportoló is méltó elismerésre számíthat a pénzjutalmak tekintetében is.

Címlapkép forrása: Shutterstock