Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Magyar vízilabda-válogatott győzelem a házigazdák ellen

A mai napon a francia házigazda fogadja a magyar vízilabdacsapatot a 2024-es Olimpián. Franciaország csapata nem feltétlenül tartozik a legjobbak közé, az előző olimpiára a férfi vízilabdacsapat ki sem jutott. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy a világbajnokságon éppen a franciák ejtették ki a magyar vízilabda-válogatottat, ezzel a negyedik helyen végezve a ranglétrán. Nézzük eddig mi történt a meccsen. Az élőadás elérhető az M4 Sport weboldalán

Első negyed (5-1)

Az első negyedet a magyar csapat hatalmas fölénnyel 5-1-es állással fejezte be. A meccsen eddig úgy tűnik a mieink elég jól tartják az erős védelmet és a legtöbb francia támadásból szép indításokat és eredményes támadásokat visznek véghez a magyarok.

Második negyed (9-5) továbbra is magyar vízilabda-válogatott fölény

A magyarok szépen meg tudták tartani a második negyedben is a vezetést, viszont a második negyed egyenlően alakult a gólok szempontjából. A második negyed végeredménye 4-4, ezzel a mérkőzés állása 9-5. Ez a franciák javulását jelenti, de nem tudtak egyelőre felzárkózni. a második negyedben volt egy kis megakadás az egyik gól felülvizsgálása miatt, valamint láthattunk egy kapufát Vámostól. Ezenkívül érdemleges nem történt, a meccs továbbra is magyar vízilabda-válogatott fölényével folytatódhat.

Harmadik negyed (10-7)

Hárait kiállították a negyed első felében, ezekután a francia csapat időt kért, mivel nem sikerült gólt lőni ez idő alatt. A magyar szövetségi kapitány is időt kért, mivel magyar támadás követte az időkérést emberfölénnyel. A harmadik negyed végeredménye 1-2. Ez a magyar csapat romlását jelenti, a következő negyedet mindenképpen meg kell nyomnia a válogatottnak, ha győzni akar a franciák ellen. Ettől függetlenül továbbra is magyar vezetéssel menetelhet tovább a mérkőzés.

Itt a vége magyar vízilabda-válogatott győzelem (13-12)

A magyar vízilabda-válogatott az első olimpiai meccsükön győzedelmeskedtek. Vogel hatalmas védéseivel az utolsó percekben meg tudtuk tartani a 2 gólos fölényünket. Az utolsó pillanatban bekaptunk egy francia gólt, de ezzel is csak szépíteni tudtak a hazaiak. Következő meccsünket a spanyolok ellen játszuk Július 30.-án.