Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Jó híreket kaptak az autósok – csökkennek az üzemanyagárak 

A piaci környezet az utóbbi időszakban kedvező feltételeket teremtett ahhoz, hogy a magyarországi üzemanyagárak tovább csökkenjenek. A forint árfolyama továbbra is viszonylag erős a dollárral szemben, mivel az amerikai dollár az elmúlt 19 kereskedési napból mindössze három alkalommal tudott erősödni, és ezen napok során sem mutatott jelentős növekedést. A dollár és a forint közötti árfolyam, azaz az USD/HUF keresztárfolyam, már majd egy hete stabilan 360 forint alatt mozog, ami kedvező hatással van a hazai üzemanyagárakra. Ez a tartós árfolyamstabilitás hozzájárulhat a benzin és gázolaj árának további mérséklődéséhez Magyarországon.  

Enyhült az olajár

Az olaj világpiaci ára is egyértelműen hozzájárult a legutóbbi változásokhoz. A Brent típusú olaj árfolyama az elmúlt két hét során jelentős, 6 dolláros csökkenést mutatott. Ez a mérséklődés a Brent olaj árát olyan szintre vitte, amelyet több mint egy hónapja nem tapasztaltunk. Az árfolyam csökkenése hozzájárulhat ahhoz, hogy a hazai üzemanyagárak tovább csökkenjenek.  

Karnyújtásnyira a 600-as álomhatár 

A szombati árcsökkenés után a mai napon ismét változást tapasztalhatunk a benzinkutak áraiban. Az autósok örömére folytatódik a csökkenő tendencia. A benzin nagykerára 2 forinttal, a gázolajé 3 forinttal lesz kevesebb, írta a holtankoljak.hu. Ez a fejlemény nem meglepő, hiszen a már korábban említett forint árfolyama és az olajárak alakulása, mind azt jelezték, hogy a csökkenés ezen a héten is folytatódhat. Az autósok tehát örülhetnek, mivel ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk a 600 forintos álomhatárhoz, amely utoljára június elején volt elérhető. 

Címlapkép forrása: Shutterstock  

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!