Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

Nőtt a kínai iparvállalatok nyeresége

A nagy kínai iparvállalatok nyeresége az év első négy hónapjában 4,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Közölte a kínai nemzeti statisztikai hivatal, az NBS hétfőn.

A nyereségnövekedés üteme megegyezett az első negyedévben regisztrálttal. Az év első négy hónapjában a legalább 20 millió jüan (2,81 millió dollár) éves értékesítési árbevételt elérő kínai vállalatok 2094,69 milliárd jüan nettó nyereségre tettek szert. A vezető állami iparvállalatok nyeresége 2,8 százalékkal csökkent, míg a magánvállalatoké 6,4 százalékkal nőtt a január-áprilisi időszakban.

befektetés hozam

Áprilisban a kínai ipari nagyvállalatok nyeresége 4,0 százalékkal nőtt, míg egy hónappal korábban, márciusban 3,5 százalékkal csökkent éves összevetésben. A kínai statisztikai hivatal május 17-én közzétett adatai szerint a kínai ipari termelés éves növekedése 6,7 százalékra gyorsult a márciusi 4,5 százalékról, meghaladva az elemzők által várt 5,5 százalékot. Az idei első négy hónapban az ipari termelés 6,3 százalékkal nőtt éves összevetésben, gyorsabb ütemben a háromhavi 6,1 százalékhoz képest.

Képek forrása: Shutterstock