Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

Bajban van a világelső barkácslánc

A Home Depot Inc., az Egyesült Államok és egyben a világ legnagyobb barkácsáruházlánca csökkenő első negyedéves bevételről és profitról jelentett.

A cég honlapján közzétett eredménybeszámoló alapján az április 28-án zárult három hónapban bevétele 2,3 százalékkal, 36,418 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 37,257 milliárd dollárról, elmaradva az elemzők által előrejelzett 36,66 milliárd dollártól. A Home Depot adózás utáni nyeresége az április 28-án zárult negyedévben 7,0 százalékkal, 3,6 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi első negyedévi 3,87 milliárd dollárról. Az egy részvényre jutó eredmény 3,82 dollárról 3,63 dollárra csökkent. Elemzők előzetesen némileg kisebb, 3,60 dolláros részvényenkénti nyereségre számítottak. Összehasonlítható alapon a társaság első negyedéves összbevétele 2,8 százalékkal csökkent, míg az Egyesült Államokban 3,2 százalékkal esett.

A bevétel és a nyereség csökkenéséhez hozzájárult egyebek mellett az is, hogy a vállalat ügyfelei elhalasztják a nagyobb lakásfelújítási projekteket. A magas hitelkamatok miatt. A Home Depot megerősítette, hogy továbbra is körülbelül 1 százalékos értékesítési növekedésre számít a folyó pénzügyi évre. Míg az összehasonlítható eladások 1 százalékkal csökkenhetnek az idei pénzügyi évben.