Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 29

Nem remekelt a spanyol ipar

Decemberben csökkent az ipari termelés Spanyolországban. Ez derült ki a spanyol statisztikai hivatal, az INE (Instituto Nacional de Estadística) adataiból.

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva az ipari termelés naptári kiigazítással az elemzői várakozásokkal összhangban 0,2 százalékkal csökkent decemberben. Miután 0,9 százalékkal nőtt novemberben. Tavaly a spanyol ipari termelés január, március és november kivételével csökkenést mutatott éves összevetésben. Tavaly a spanyol ipari termelés 0,8 százalékkal zsugorodott az előző évhez képest. Decemberben a fogyasztási cikkek előállítása 3,6 százalékkal csökkent, ezen belül a tartós fogyasztási cikkek gyártása 6,0 százalékkal, a nem tartós fogyasztási cikkeké 2,1 százalékkal esett vissza. Eközben az energiatermékek előállítása 1,9 százalékkal, a tőkejavaké 0,2 százalékkal bővült, a köztes termékek gyártása pedig 0,1 százalékkal nőt – ismertette a távirati iroda.

Az előző havihoz mérve Spanyolország ipari termelése decemberben szezonális kiigazítással 0,3 százalékkal zsugorodott a novemberi 1,1 százalékos bővülést követően.