Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Jót ment a Baidu

A Baidu kínai multinacionális technológiai vállalat az egy évvel korábbi veszteség után profitot ért el az idei harmadik negyedévben, amikor az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyeresége és a bevétele felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A pekingi székhelyű, internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott cég, amely a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője is, és gyakran emlegetik a kínai Google-ként, 6,68 milliárd jüan (916 millió dollár) negyedéves adózott eredmény ért el az egy évvel korábbi 146 millió jüan veszteség után. Az egy amerikai letéti jegyre jutó nyereség 20,4 jüan volt az idei harmadik negyedévben a tavalyi harmadik negyedévi 16,87 jüan után. A negyedéves bevétel 6 százalékkal, 34,45 milliárd jüanra (4,72 milliárd dollárra) nőtt.

Elemzők kisebb, 34,33 milliárd jüan negyedéves bevétellel, és alacsonyabb, 16,55 jüan amerikai letételi jegyre eső nyereségre számítottak. A Baidu online marketing bevétele 5 százalékkal, 19,7 milliárd jüanra emelkedett. A Baidu streaming szolgáltatója, az iQIYI 8 milliárd jüan bevételre tett szert, ami 7 százalékos éves szintű növekedés.