2024 október 05

Biztosítsd a privát szférád, válassz zárt alumínium kerítést!

Érdemes a megfelelő kerítés kiválasztására időt szánni, ugyanis meghatározó elem a környezet stílusa szempontjából, hiszen nemcsak véd, hanem keretet is ad az épületnek, így színben és stílusban illeszkednie kell.

A kerítés magasságát igényeid szerint alakíthatod, ezzel is még inkább növelve a zártságot, bár erre vonatkozóan az előírásokat be kell tartani. Amennyiben nem szeretnél az elkészült kerítéssel többet foglalkozni, válassz gondozásmentes alumínium kerítést!

Milyen lehetőségeid vannak?

Amennyiben a gondozásmentes kerítést választod, kétféle típus áll rendelkezésedre, a hagyományos és a zárt alumínium kerítés léc. A kettő közötti különbség a kerítés beláthatóságában jelentkezik, első esetben a lécek egymástól bizonyos távolságra helyezkednek el, így közöttük beláthatnak az utcáról, a szomszédból. A zárt kerítésrendszer esetén az egymásba illesztett lécek teljes zavartalanságot és maximális nyugalmat biztosítanak.

Gondozásmentes kerítéssel rengeteg időt és munkát megspórolhatsz magadnak, így az alu kerítések relatíve magas ára nem is annyira magas. Elfelejtheted ugyanis a fa kerítésekre jellemző, az állagmegóvás miatt elengedhetetlen rendszeres, évenkénti karbantartást, a sok csiszolást, festést, illetve a tönkrement darabok cseréjét.

A kerítés a biztonságot szolgálja, távol tartja az idegeneket, de ha fontos a magánszférád védelme, mert például forgalmas út mellett áll a házad, vagy semmiképp nem szeretnéd, hogy a szomszédok megzavarjanak, célszerű zárt profilú kerítést választani.

Nagyfokú szabadság a tervezésben

Az alumínium kerítésrendszerek nagyfokú variálhatóságot biztosítanak, így az igényeidnek, az ízlésednek és az elképzeléseidnek megfelelően személyre szabhatod a kerítést, ugyanazon elemekkel egészen más hatást érhetsz el, mint mások.

Amennyiben ragaszkodsz a fa kerítések szépségéhez, választhatod a fa hatású alumínium kerítéseket a Kerítés Profiltól többféle színben, de alapesetben is több szín közül dönthetsz az épület, illetve a környezet színeinek megfelelően.

A standard kerítésrendszer esetében te határozhatod meg a lécek hosszméretét, illetve rakási sűrűségét, valamint azt, hogy vízszintesen vagy függőlegesen kerüljenek-e fel a profilokra, az oszlopokra.

Számtalan felhasználási terület

A gondozásmentes alumínium kerítésrendszerek népszerűek az ingatlantulajdonosok körében, mivel tartós, strapabíró anyaguknak köszönhetően a teljes élettartam alatt megőrzik szépségüket, színüket, nem fakulnak, nem kopnak.

Bár alapvetően kerítésrendszerek, nem csak kerítések építésére használhatók, hanem különféle kültéri építmény kialakítására is. Készíthető az alumíniumelemekből kukatároló, ehhez tökéletes a zárt kerítésléc, illetve lépcső- és teraszkorlátok, árnyat adó pergolák, falburkolatok, de minden más is, amiben fantáziát látsz.

Az alumínium kerítésrendszereket exkluzív, prémium megjelenés jellemzi, így igényes környezetbe is nagyszerű alternatívát jelentenek az ingatlanok körbekerítésére, védelmére, díszítésére.