Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

OTP – ez várhat rá, érdemes figyelnünk!

Szeptember közepén jelentős esés indult a legnagyobb hazai blue chip, az OTP esetében. A nagybank részvényeinek árfolyama 12800 körül is járt, innen azonban felpattanás, majd lefordulás, majd tegnap újabb felpattanás indult. A bank gyorsjelentésére még egy hónapot várnunk kell, technikai elemzés viszont érkezett az OTP-ről.

Ingatag mozgások

Az OTP árfolyama idei lokális csúcsát 14700 felett szeptember 15-én érte el. Mindezt úgy, hogy márciusban még az amerikai bankcsődök okozta általános piaci pánikban 9000 alatt is láthattuk a bankpapír árfolyamát. Nem semmi menetelés után kezdődött tehát korrekció, az viszont igencsak meredek volt; közel 2000 pontos esést láthattunk az OTP-nél néhány nap leforgása alatt. Azóta valamivel jobb a helyzet, tegnap például a kifejezetten jó nemzetközi befektetői hangulatban több, mint 2 %-ot rallyzott az OTP. Így 13400-on sikerült befejezni a tegnapi kereskedést a bank részvényeivel. A nemzetközi hangulat változása mellett az országspecifikus, és persze a vállalatspecifikus információkra is figyelnünk kell. Utóbbiak terén a legfontosabb a nagybank november 10-én esedékes gyorsjelentése lehet majd.

OTP – technikai elemzés

Az OTP Elemzési Központ tegnap délelőtt, tehát még a fentebb említett emelkedés előtt adott ki technikai elemzést az OTP részvényeiről is. Szerintük a kis korrekció után újabb lefordulás indult. A forgalom gyenge volt az emelkedésben, így még jöhet egy lefele tartó hullám, új swing mélypont is benne lehet a pakliban – írják. Erősebb támasz a 12500, majd alatta a 11250 körül lehet az elemzés szerint. Erős túladottság hozhat majd olyan vételi lehetőséget, ami némi korrekciót sejtet felfele, de ez szerintük időben még több hétre lehet. Az emelkedő trendhez pedig az elemzők alapján a vastag piros trendvonalat kell majd áttörje, addig pedig a long oldali kereskedés nem ajánlott. Ellenállásnak a 15000 és a 15625 lettek említve az elemzésben, támasz pedig a 12500, a 11875, a 11250 és a 10000 lehet.

Technikai elemzés forrása: OTP Elemzési Központ

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!