Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Musk „őrültnek nevezte Bill Gates-t a Tesla shortolásáért”

Walter Isaacson szerint Elon Musk „őrültnek nevezte Bill Gates-t, amiért a milliárdos Microsoft vezér shortolta a Tesla részvényeit.”

A szerző, aki Steve Jobs és Elon Musk életrajzát is megírta, kedden a CNBC-nek érdekes információkat közölt. Walter Isaacson elmondta, hogy „a Tesla vezérigazgatója szinte felrobbant, miután meghallotta, hogy a milliárdos Bill Gates shortolta az elektromos autógyártó részvényeit.”  A Microsoft társalapítója egy tavalyi, éghajlatváltozásról szóló megbeszélésen állítólag elismerte Isaacson-nak, hogy még mindig shortolja a Tesla részvényeit.

Elon Musk fejében senki nem százas, aki shortolni próbálja a Tesla részvényeit. -jelentette ki Isaacson. A szerző azt is megjegyezte, hogy Elon Musk később küldött neki egy SMS-t, amelyben „őrültnek” nevezte Bill Gates-t a Tesla short pozíciók tartásáért.

Isaacson „Elon Musk” című könyve a mai nap folyamán került a boltok polcaira. Ebből kiderült, hogy 2022 áprilisában Musk elismerte, hogy „gúnyt űzött” Gatesből, amiért shortolta a Teslát, „miközben Gates azt állította, hogy támogatja az éghajlatváltozás elleni fellépést.”

Tesla

A Tesla részvényei jól teljesítenek idén

Ahogyan megírtuk, a Tesla részvényei közel 9 százalékos pluszba fordultak hétfőn, a részvény árfolyama megközelítette a 270 dolláros szintet. A megugrás fő mozgatórugója a Morgan Stanley volt. Adam Jonas a Morgan Stanley elemzője pozitívan módosította korábbi elemzését. Az elektromos autógyártók részvényeit értékelő elemző tartás helyett vételre ajánlja a Tesla papírjait. A korábbi 250 dolláros célárát 400 dollárra emelte a Morgan Stanley elemzője. A felminősítés középpontjában a mesterséges intelligencia áll. Idén brutálisan nagyot megy az elektromos autógyártó, 2023-ban közel 120 százalékkal ugrott meg az elektromos autógyártó részvényeinek értéke.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com