Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Háború – Zelenszkij szeptemberben további katonai támogatásra számít

Háború: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap közölte, hogy Ukrajna arra számít, hogy szeptemberben további katonai segélycsomagokat jelentenek be a szövetségesek az ország számára.

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij vasárnap délután arról beszélt, hogy Ukrajna azt reméli, hogy a szövetségesei szeptemberben újabb katonai segélycsomagokat küldenek az orosz támadás alatt álló országba.

„Már megkezdtük a szeptember előkészítését Ukrajna számára.” – írta Zelenszkij a Telegrammon. „Új védelmi csomagok jöhetnek az ukrán harcosok számára. Tüzérségi eszközök, páncélozott járművek, légvédelemi rakéták, valamint egyéb katonai felszerelések. Minden szövetségesünk tisztában van az igényeinkkel. Várjuk a döntéseket. – tette hozzá az ukrán elnök. Az elmúlt napokban Finnország, Dánia, Hollandia és Norvégia jelentett be, hogy új katonai segélycsomagokat küld Kijevnek.

Az ukrán elnök továbbá köszönetet mondott az Egyesült az Oroszország ellen bevezetett legutóbbi szankciókért. Reményét fejezte ki, hogy több ország is követi majd az USA példáját, hasonló intézkedéseket vetnek ki Oroszországgal szemben.

orosz ukrán háború

Továbbra sem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A több mint egy éve húzódó háború során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el. Az ukrán vezetés közölte, hogy a konfliktus tavaly februári kirobbanása óta az orosz sereg több mint 260 ezer főt veszített el.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com