2024 október 05

Használd a kutyák esetében is a kurkumát!

A gyógynövények évezredek óta segítik az emberek gyógyulását és egészségét. Fűben, fában orvosság, ezért a modern gyógyszeres kezeléseket érdemes kiegészíteni a természet patikájával. A gyógynövények azonban nem csupán az emberi szervezetre vannak ilyen csodás hatással, nyugodtan bevethetjük házi kedvenceinknél is!

Cikkünkben egy nagyon hatékony és sokféle problémára használható gyógynövényt, a kurkumát mutatjuk be. Biztosak vagyunk benne, hogy amint megismered a működési területeit, te is azonnal be fogod szerezni.

Miért érdemes táplálékkiegészítőket fogyasztani?

A modern orvoslás mellett továbbra is népszerűek a különböző egészséget támogató anyagok, mint a BioZoo.hu táplálékkiegészítői, melyek természetes segítséget nyújtanak az állataink számára is. A táplálékkiegészítők általában vitaminokat, ásványi anyagokat, természetes olajokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket tartalmaznak, ezeket a legtöbb esetben egy adott probléma megoldása érdekében tudjuk alkalmazni.

A 100%-ban természetes táplálékkiegészítők, mint a lenmagolaj, a máriatövis, a kurkuma, a spirulina alga, a fekete kömény por, valamint a különböző speciális szerek, például a probiotikumok, immunerősítők és egyéb termékek egészséges, erős szervezetet igyekeznek kialakítani, ezáltal a kutya jobban ellenáll a külső hatásoknak és megőrzi az egészségét.

A kurkuma egy csodálatos ázsiai fűszer

A kurkuma egy igazán sokoldalú növény, hiszen 4000 éve használják fűszerként, dísznövényként és gyógynövényként is. A keleti gyógyászat egyik alapanyaga, azonban kiváló hatása miatt a nyugati orvoslás is előszeretettel használja. Hatóanyaga a kurkumin, ez okozza a szép, élénksárga színét is. Nem szükséges kapszulák, gyógyszerek formájában alkalmazni, nyugodtan fogyaszthatod a fűszer változatát is, valamint a kutyád részére is bátran adhatod.

A kurkuma az ízületi problémák ellenszere

A kurkuma remek gyulladáscsökkentő szer, emellett fájdalomcsillapító hatása is van. Ez utóbbi olyan jelentős, hogy a kutatások szerint egyenértékű az ibuprofénnel. Éppen ezért csökkenti az ízületi gyulladást, a duzzanatot és a fájdalmat, valamit javítja a kutya mobilitását.

Gyomorproblémák esetén is bevethető

Gyomorhurut, bélgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás esetén is adhatod, hiszen csökkenti a fájdalmat és a görcsöket, ezáltal javítja a kutya közérzetét, de a májproblémákban is segítséget nyújthat, valamint vértisztító, méregtelenítő hatása is ismert.

Rákellenes kutatások

Rákmegelőzésben kiváló, de a kialakult rákos sejtek osztódását is meggátolhatja a kurkuma hatóanyaga. Erős antioxidáns, ezáltal alkalmas az immunrendszer erősítésére. A tökéletesen működő immunrendszer felismeri a rákos sejteket és elpusztítja azokat, ezenkívül a külső kórokozók ellen is megvédi a szervezetet.

A természetes táplálékkiegészítők számtalan betegség esetén bevethetők, de a betegségek megelőzésére és az immunrendszer erősítésére is kiválóan alkalmasak, ezért mindenképpen érdemes őket kipróbálni a kutyák esetében is.