Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Tesla töltőhálózat – csatlakozik a Volvo is

Hamarosan már a Volvo tulajdonosok is használhatják a Tesla töltőállomásait az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.

A svéd székhelyű autógyártó kedden bejelentette, hogy az elektromos Volvo modellek tulajdonosai 2024 első felétől 12 ezer Tesla töltőállomást használhatnak az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban.

Volvo

„A célunk, hogy 2030-ra teljesen elektromos márkává váljunk. Ezen út részeként szeretnénk a lehető legélhetőbbé tenni az elektromos autózást.” – mondta el kedden Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. A megállapodás értelmében a Volvo jövőbeli elektromos járműveit a vállalat tervei szerint 2025-től kezdődően már az észak-amerikai töltési szabványnak megfelelő (North American Charging Standard – NACS) töltőcsatlakozóval szerelik fel.

Tesla

Az Egyesült Államok több autógyártója is megállapodást kötött, amely lehetővé teszi az ügyfeleik számára a Tesla töltőállomásainak használatát Észak-Amerikában. A Rivian a múlthéten jelentette be, hogy használhatják a Rivian tulajdonosok is a Tesla töltőhálózatát. „Izgatottan várjuk a Teslával való együttműködést. Az ilyen együttműködések nagyban segítik a világot a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton.” – nyilatkozta a Rivian vezérigazgatója.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com