Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

OTP – így áll most, mire érdemes figyelni?

A hazai tőzsdére is lassan megérkezhet a nyári uborkaszezon. Egyedi és országspecifikus tényezőkből sincs ugyanakkor hiány, és a nemzetközi piaci hangulat is tartogathat még izgalmakat. A legnagyobb hazai blue chip, az OTP árfolyamára mindezek hathatnak is, miközben technikai elemzés is született a részvényről.

Minősítés után

A piacok kiemelt figyelemmel figyelhették a Fitch Ratings pénteki döntését Magyarországról. A hitelminősítések ugyanis befolyásolhatják az országhoz társított kockázatokat a befektetők gondolkodásában, ez végső soron pedig a piacok – ideértve a részvénypiacokat – árazásában is megmutatkozhat. A londoni elemzőház végül megerősítette Magyarország államadósságának besorolását, nem került tehát sor leminősítésre. A besorolás negatív kilátása azonban megmaradt. Az országspecifikus megítélés érintheti az OTP megítélését is közvetetten, ezért érdemes kitérni a döntésre.

Az OTP szempontjából a legfontosabb specifikus esemény majd a vállalat gyorsjelentése lehet augusztus elején. Akkor megtudhatjuk ugyanis, hogy az utóbbi hónapokban hogyan érintette az OTP eredményességét a különadó, mi a helyzet az orosz és ukrán leánybankokkal, valamint, hogy a sikeres szlovén akvizíció mennyiben emeli az OTP jövedelmezőségét.

OTP – technikai elemzés

Az OTP Elemzési Központ ma elemzést adott ki néhány hazai részvényről, ezek közé tartozott az OTP részvénye is. Az elemzés szerint ez a papír néz ki a legjobban a nagyon közül. A 11250-es szint áttörése utat nyitott a 12500-13125 közötti tartomány felé. Mindaddig amíg a vékony zöld emelkedő trendvonal nem törik, addig ez a célsáv benne lehet a pakliban az elemzés alapján. Ha eső napok jönnek és a forgalom gyenge marad, az is arra utalhat, hogy a célár még elérhető marad – szól az elemzés. Ellenállásnak a 12500 és a 13750 lettek megjelölve, míg támaszként a 10000, a 9375, a 8750, a 8125 és a 7500 szolgálhat.

Technikai elemzés forrása: OTP Global Markets

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!