Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Jön az első olcsó, elektromos Dacia szedán

Az első elektromos Dacia szedán modell 2027-ben érkezhet, „alacsony áron”.

A Renault tulajdonában lévő márka első elektromos autója nem a nagy hatótávolságot vagy a gyorstöltést, hanem a megfizethetőséget célozza meg. Az elektromos Dacia Sandero 2027-ben érkezhet.

A következő generációs Dacia Sandero lesz az autógyártó első elektromos szedánja, amely a szegmensben vezető megfizethetőséget ígér, mivel mellőzi a költséges gyorstöltési lehetőséget és a nagy hatótávolságú akkumulátoros hardvert is.

Az elektromos kisautó, a Daica Spring 2021-es sikeres európai bevezetését követően a román autógyártó a meglévő modellpaletta villamosítására összpontosít. Mára az európai régióban több mint 120 ezer darab elektromos Spring modellt adtak el. A Dacia a tervek szerint a Sandero EV kapcsán a költségeket a meglévő architektúra felhasználásával alacsonyan tartja, a hatékonyságot pedig a saját tömeg minimalizálásával növeli.

Denis Le Vot, a Dacia vezérigazgatója szerint az új, negyedik generációs Sandero „2027-ben vagy 2028-ban érkezik és 2034-ig, vagy 2035-ig lesz gyártásban. A márka zászlóvivője lesz a nulla károsanyag-kibocsátású, alacsony költségű autók gyártásáig vezető útnak.”

A Sandero jelenleg Európa egyik legolcsóbb és legnépszerűbb autója. Fontos kérdés, hogyan lehet biztosítani, hogy az utód is megőrizze ezt a pozíciót, miközben megfelel az egyre szigorúbb biztonsági és károsanyag-kibocsátási előírásoknak.

Az elektromos autók ára továbbra is magasabban indul, a Dacia elkötelezett az elérhetőbb alternatíva biztosítása mellett.

elektromos autó

Forrás: Autocar

Borítókép forrása: www.shutterstock.com