Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 19

A mesterséges intelligencia hozhatja el az infláció lassulását

A BlackRock vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia elterjedése alacsonyabb inflációhoz vezethet.

A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink szerdán a vállalat „befektetői napján” (Investor Day) arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia (artificial intelligence – AI) lehet az a technológia, amely az infláció csökkenését eredményezheti.

A BlackRock vezére kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia „átalakulási lehetőségeket” kínál. Ez által például a termelékenység is növekedhet, ami az infláció csökkenéséhez vezethet. Fink szerint „a termelékenység összeomlása alapvető veszélyforrás volt a globális gazdaságokban. Ez az egyik fő oka annak, hogy az infláció olyan tartós.” – mondta.

„Úgy vélem, hogy a mesterséges intelligencia hatalmas potenciállal rendelkezik mind a termelékenység növelésében, mind az elérhető a tudás bővítésében, mind az árrések átalakításában az egyes ágazatokban.” – nyilatkozta a BlackRock vezér szerdán.

mesterséges intelligencia

A BlackRock részvényei 0.49 százalékos emelkedést követően 692.45 dolláron zárták a szerdai kereskedési napot. Ezzel a részvény idén 2.28 százalékos mínuszban van. Az elmúlt 1 év alatt pedig 17.12 százalékkal nőtt meg a BlackRock részvények értéke.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com