Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Tömeges visszahívás a Fordnál

A Ford több mint 125 ezer autót hív vissza lehetséges motorproblémák miatt az Amerikai Egyesült Államokban.

A Ford Motor Company 125 322 járművet hívott vissza, mivel aggályt kelt, hogy az érintett járművek motorjainak meghibásodása potenciálisan tűzesetet okozhat. – derült ki az Egyesült Államok közlekedési minisztériumának, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatala által (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) kedden közzétett dokumentumokból.

A több mint 125 ezer autóra szóló visszahívás 2020-2023 között gyártott Ford Escape, 2022-2023-as Ford Maverick és 2021-2023 közötti Lincoln Corsair modelleket érint.

„Motorhiba esetén motorolaj és egyéb anyagok kerülhetnek a motortérbe. Majd ez a forró motor- vagy kipufogóalkatrészek közelében összegyűlhet és tüzet okozhat a motortérben.” – pontosította National Highway Traffic Safety Administration a visszahívás okát kedden.

A Ford részvényeit nem viselték meg a hírek, egész nap stabil emelkedést láthattunk a részvény árfolyamában. Jelenleg több mint 2.5 százalékos pluszban van a papír. 2023-ban közel 11 százalékkal nőtt meg a Ford részvények értéke.

Ford

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com