Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Ismét Musk a leggazdagabb

Elon Musk ismét a világ leggazdagabb embere a Bloomberg Billionaires Index csütörtökön frissített adatai szerint.

192 milliárd

A Tesla vezérigazgatójának vagyona idén 40,3%-kal 192 milliárd dollárra ugrott, miután az elektromos autógyártó részvényei májusban mintegy 24%-kal emelkedtek az Eikon adatai szerint. Musk a FactSet adatai szerint a Tesla 13%-át birtokolja. A Tesla részvényei szerdán 1,38%-os emelkedéssel, 203,93 dolláron zártak.

Muskot decemberben kiszorította az első helyről Bernard Arnault, az LVMH vezérigazgatója, miután a Tesla részvényei a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlása után meredeken zuhanni kezdtek. Musk vagyonának nagy része a Tesla részvényeihez kötődik.

Ő a SpaceX rakétagyártó cég vezérigazgatója is, és a Twitter közösségi médiavállalat tulajdonosa.

Shutterstock

Tesla és Kína

Musk csütörtökön távozott Sanghajból, kétnapos nagyszabású látogatása után. Kínában találkozott Csin Gang külügyminiszterrel és más kínai tisztviselőkkel. A látogatás, az USA és Kína között lappangó feszültségek ellenére történt.

A látogatás során Qin igyekezett biztosítani Muskot arról, hogy Kína nyitott a külföldi vállalkozások felé, és továbbra is barátságos üzleti környezetet kínál számukra. Musk állítólag további kínai terjeszkedést is jelzett.

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstock