Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Bahmut – Prigozsin szerint győztek az oroszok

Komoly fejlemények az orosz-ukrán háborúban. Az oroszok a mai napon váratlan bejelentést tettek, melyben Prigozsin azt állította, hogy csapatainak sikerült teljes ellenőrzés alá vonni Bahmut városát. Ukrajna elutasította az állítást, és azonnal jelezte, hogy a harcok továbbra is folytatódnak a szétlőtt városban.

(www.shutterstock.com)

Bahmut – ez nagy előrelépés lehet az oroszoknak

A Wagner-csoport vezére szombaton egy videóban közölte a hatalmas sikert az orosz és Wagner zászlókat tartó harcosok sora előtt. Az orosz vezetőség több hónapja már Bahmut elfoglalását tekintette az egyik legfontosabb célnak. Sok hónapon keresztül folytak a harcok a taktikai szempontból kritikus szerepet betöltő városért, ahol rengeteg katona veszítette életét. Mindkét fél rengeteg erőforrást használt fel a csatában. Múlt héten az oroszok még lőszerhiányról is beszéltek. A napokban viszont beszámoltunk róla, hogy az ukránok már az utolsó objektumot védik a városban. Ennek ellenére a mai hírek nagy meglepetést okoztak.

A háború legvéresebb csatája 224 napig tartott. Bahmut megszerzése mindkét fél számára nagyon fontos volt, és ha igaz az oroszok bejelentése, akkor a győzelem nagyot dobhat a csapatok morálján. Az ukránok elmondása szerint Bahmut keleti részén a harcok folytatódnak, hiszen sikerült némi területet megszerezniük az oroszoktól.

Forrás: aljazeera.com

Címlapkép: Shutterstock