2024 október 05

Átszervez és leépít a McDonald’s

A McDonald’s Corp hamburgerező lánc ezen a héten ideiglenesen bezárja amerikai irodáit. A lépést egy szélesebb körű átszervezés, illetve elbocsájtás fogja követni – jelentette a Wall Street Journal vasárnap.

A big tech után a McDonald’s is optimalizál

Az étterem lánc arra kérte amerikai, illetve több nemzetközi dolgozóját is, hogy homeofficeban végezzék munkájukat a következő héten. Erre azért van szükség, mert várhatóan ebben az időszakban fogja meghozni a személyzeti döntéseket a cég – áll a jelentésben. Nem világos, hogy hány alkalmazottat bocsátanak el.

shutterstock

„Az április 3-i hét folyamán közölni fogjuk a szervezeten belüli szerepkörökkel és személyzeti szintekkel kapcsolatos kulcsfontosságú döntéseket” – áll a chicagói székhelyű vállalat a Journal által megtekintett üzenetben.

A McDonald’s arra is megkérte a dolgozókat, hogy mondjanak le minden személyes találkozót az eladókkal és más külső felekkel – tette hozzá a jelentés. A McDonald’s nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére.

A gyorsétteremlánc januárban közölte, hogy a frissített üzleti stratégia részeként felülvizsgálja a vállalati személyzeti létszámot, ami egyes területeken elbocsátásokhoz, máshol pedig bővítésekhez vezethet. A McDonald’s várhatóan hétfőn kezdi meg a kulcsfontosságú döntések bejelentését.

Forrás: reuters.com

Képek forrása: shutterstock