2024 október 05

Fejlődik a Microsoft és a ChatGPT

A Microsoft Corp hétfőn a ChatGPT mögött álló technológiát a Power Platformhoz kötötte. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevés kódolással vagy anélkül fejlesszenek alkalmazásokat. Ez a lépés a mesterséges intelligencia legújabb integrációja, a Microsoft világába.

Élesedik a verseny

A nagy technológiai vállalatok az Alphabet-től a Baidu-ig, egyre komolyabban és gyorsabban igyekszenek fejleszteni a saját generatív AI-ukat. A verseny a befektetők figyelmét is élvezi, hiszen a jövő egy roppant fontos technológiai ágáról van szó.

A Microsoft közölte, hogy a Power Platformon belüli üzleti intelligencia- és alkalmazásfejlesztő eszközök sorát, köztük a Power Virtual Agentet és az AI Buildert frissítették.

A Power Virtual Agent, a vállalkozások számára chatbotok létrehozására szolgáló eszköz mostantól képes csatlakozni a vállalat belső erőforrásaihoz, hogy heti jelentéseket, illetve akár ügyfélkérdési összefoglalókat generálhasson. A múlt hónapban a szoftveróriás hozzáadta az OpenAI ChatGPT-t a Bing keresőhöz és az Edge böngészőhöz is. A Microsoft a munkafolyamatok automatizálását lehetővé tevő AI Buildert és a Dynamics 365 vállalatirányítási platformot is generatív AI képességekkel egészítette ki.

A funkciók csak az Egyesült Államokban lesznek elérhetők.

Forrás: reuters.com

Címlapkép forrása: shutterstock