Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Helyzetjelentés az orosz veszteségekről

Mutatjuk a legfrissebb, orosz veszteségekről szóló ukrán becsléseket

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, szombat reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 142 270 katonát veszített el.

Nem csitul az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus. A közel egy éve húzódó harcok során mindkét fél egyre jelentősebb veszteségeket szenved el.

Még tovább nőttek a háborús veszteségek, hétről hétre egyre magasabb számokat látunk.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb, ma reggeli becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 142 270 katonát veszített el. Hétről hétre egyre súlyosabb veszteségekről szóló számokat láthatunk. November elején az elesett orosz katonák száma még 70 ezer környékén állt. Január végén pedig még 120 ezer környékén. Az ukrán katonai vezetés szombat reggeli tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában körülbelül 1010 orosz katona esett el.

orosz ukrán háború

Kijev azt is hozzátette szombaton reggel, hogy az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg elveszített legalább 5 harckocsit. Ezenfelül 13 páncélozott járművet és 4 légvédelmi rendszert is. Tavaly február 24 óta pedig Oroszország elveszített többek között 3308 tankot. Valamint 6533 páncélozott járművet, 2326 rakétatűzérségi rendszert, 298 repülőgépet és 287 helikoptert.

Tegnapi cikkünkben megírtuk, hogy Olaf Scholz német kancellár pénteken a müncheni biztonságpolitikai konferencián felszólalt. „Ami Oroszország ukrajnai katonai műveletét illeti, jelenleg a legjobb, ha felkészülünk egy hosszú ideig tartó háborúra.” -mondta.

Scholz hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tisztában kell lennie azzal, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei „készek arra, hogy mindvégig együtt maradjanak a konfliktus sújtotta országgal.” A német kancellár továbbra is úgy vallja, hogy szerinte Putyin „soha nem várta, hogy Európa és a világ ilyen szinten összefog. És így együttesen reagál az ukrajnai krízisre.”

Forrás: Facebook –   General Staff of the Armed Forces of Ukraine