Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Megszólalt a Morgan Stanley, végre emelkedésbe kapcsolt a Tesla

A Tesla Inc. részvényei emelkedésbe kapcsoltak csütörtökön, miután a Morgan Stanley elemzője arról számolt be, hogy a közelmúltban látott súlyos eséseket követően a jelenlegi árfolyamokon „vonzó beszállási lehetőséget azonosítottak és 2023-ban tovább növelheti versenyelőnyét a Tesla.”

(www.shutterstock.com)

A Tesla részvényei 8.08 százalékos pluszban zárták a csütörtöki kereskedési napot, ezzel a decemberi súlyos eséseket követően sorozatban immáron a második nyereséges napját zárta a Tesla. Szerdán 3.3 százalékos pluszban zárt a részvény. A 2 napos nyerőszériát egy 7 napon keresztül tartó súlyos eladási hullám előzte meg, mely alatt a részvény árfolyama több mint 30 százalékot esett. Kedden az elektromos autógyártó részvénye 2020 augusztusa óta nem látott szinten zárt. A súlyos esést követően technikailag is túladottá vált a részvény.

A Tesla részvényei az elmúlt 2 napban látott emelkedés ellenére decemberben elveszítették értéküknek durván a 40 százalékát. Ezzel vélhetően a Tesla 2010-es tőzsdére lépése óta látott leggyengébb hónapját fogja zárni. Idén 65.42 százalékos mínuszban van az EV gyártó. A Tesla gyengélkedése alaposan megviselte Elon Musk vagyonát is, a Forbes szerint Musk nettó vagyona idén mintegy 115 milliárd dollárral csökkent.

Adam Jonas a Morgan Stanley elemzője csütörtökön arról számolt be, hogy a közelmúltban látott súlyos eséseket követően a jelenlegi árfolyamokon „vonzó beszállási lehetőséget azonosítottak, 2023-ban tovább növelheti versenyelőnyét a Tesla. Úgy gondoljuk, hogy jövőre fordulóponthoz ér az EV piac, az elmúlt 2 évvel ellentétben a kínálatra nagyobb lehet, mint a kereslet.”

(www.shutterstock.com)

Jonas úgy véli, hogy a Tesla ebben a kihívásokkal teli környezetben is virágozhat és még nagyobb versenyelőnyre tehet szert a vetélytársakkal szemben. Az elemző az EV szektor előtt álló nehézségekre hivatkozva a korábbi 330 dolláros célárát 250 dollárra módosította.