Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

A tél egésze alatt áramkimaradásokkal kell kalkulálni Kijevben

Petro Pantelejev, a kijevi városi közigazgatás helyettes vezetője kedden este arra figyelmeztetett, hogy az áramkimaradások egész télen eltarthatnak az ukrán fővárosban. A tél egésze alatt áramkimaradásokkal kell kalkulálni Kijevben, Petro Pantelejev azt is hozzátette, hogy „az energiastabilitás biztosítása az ukrán fővárosban továbbra is nehéz”.

„A helyzet egyáltalán nem egyszerű, ezt láthatjuk a mindennapokban is. A korlátozások, leállások tovább folytatódnak, ezek nem tervezettek, de annál sürgősebbek.” – mondta Pantelejev.

Korábban Denys Shmyhal, ukrán miniszterelnök megjegyezte, hogy az ünnepi időszakban az országban nem kerül sor rendkívüli áramszünetre, amennyiben a létfontosságú villamosenergia-infrastruktúra nem szenved károkat. A nyilatkozatra azután került sor, hogy több ukrán tisztviselő is aggodalmát fejezte ki, hogy „az orosz fegyveres erők az újévi ünnepek alatt újabb súlyos csapást mérhetnek az ukrán energiahálózatra”.

Oroszország az elmúlt hetekben több rakétát lőtt ki, a támadások súlyosan megrongálták az infrastruktúrát, fűtés és áramkimaradásokat, valamint vízhiányt okozva Kijevben és több másik ukrán városban is.