Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Csökken a chipek iránti kereslet, 10 %-os leépítésre készül a Micron

A Micron Technology a legnagyobb amerikai chipgyártó vállalat szerdán a jelenlegi negyedévre vonatkozóan az előzetesen vártnál gyengébb eredményeket becsült, mivel továbbra is csökken a számítógépes alkatrészek iránti kereslet. A Micron csatlakozik azon nagyvállalatok táborához, akik jelentős létszámleépítést terveznek végrehajtani. A tervek szerint 2023-ban a jelenlegi munkaerő 10 százalékát elbocsájtja a Micron.

A Micron szerdai közleménye szerint a jelenlegi negyedévben az árbevétel 3.8 milliárd dollár környékén alakulhat, ez a Bloomberg adatai szerint nagyjából megfelel az átlagos elemzői várakozásoknak (3.88 milliárd dollár). A vállalat a február végéig tartó időszakra részvényenként mintegy 62 cent korrigálatlan veszteséget prognosztizál, szemben az elemzők által becsült 29 centes veszteséggel.

Gyorsan változik a világ

A félvezetőgyártók bő 1 évvel ezelőtt még azzal küzdöttek, hogy nem tudták teljesíteni a megrendeléseket, nem tudtak elegendő terméket legyártani. Mára az ilyen jellegű cikkek iránti zuhanó kereslet okoz komoly fejtörést a vállalatnak. A fogyasztók a növekvő infláció és a bizonytalan gazdasági helyzet közepette elálltak a számítógépek és okostelefonok vásárlásától.

A december 1-el véget érő háromhónapos periódus során 47 százalékkal csökkentek a Micron eladásai, ezzel a vállalat árbevétele 6.64 milliárd dolláron alakult. A Micron részvényenkénti 4 cent veszteségről számolt be. Az elemzők részvényenkénti 1 cent veszteséggel és 4.13 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

A Micron 1.01 százalékos erősödést követően 51.19 dolláron zárta a tegnapi kereskedési napot, ezzel idén 45.05 százalékos mínuszban van a chipgyártó.