Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Fellélegezhetnek Kijev lakosai?

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere vasárnap bejelentette, hogy a legutóbbi, víz- és villamosenergia-infrastruktúrát célzó orosz támadást követően sikeresen helyreállították a fűtést az ukrán fővárosban. A Reuters megírta, hogy az ukrán tisztviselők szerint Oroszország több mint 70 rakétát lőtt ki, a támadás súlyosan megrongálta az infrastruktúrát, fűtés és áramkimaradásokat, valamint vízhiányt okozva.

„Minden hőellátási forrás újra normálisan működik” – mondta a főváros polgármestere vasárnap, megjegyezve, hogy a közműszolgáltatók munkatársai a mai nap folyamán végig olyan lakóépületeknél fognak dolgozni, ahol helyi szinten megoldandó problémák merülhetnek fel a fűtéssel kapcsolatban.

A hír azután érkezett, hogy a polgármester szombaton bejelentette, hogy Kijevben teljesen helyreállt a vízellátás, valamint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap azt is megerősítette, hogy minden lakos „visszakapta az áramot” is.

Kijev lakosai némileg fellélegezhetnek, hogy sikerült helyreállítani a fűtést, hiszen az ukrán fővárosban már jelenleg is -6 fok körül alakul a hőmérséklet, az éjszaka pedig még hidegebb lesz.