Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Ismét árat emelt az autógyártó, ez nem tetszett a részvényeseknek

A Ford Motor Company arról számolt be, hogy a Ford F-150 Lightning árát ismét megemeli. A népszerű pickup elektromos kivitelének a listaára immáron 56 ezer dolláron indul az Amerikai Egyesült Államokban.

A Ford F-150 Lightning még 40 ezer dolláros listaárral debütált, azonban a Ford augusztusban is és októberben is növelte az árakat. A Ford az F-150 elektromos változatának árát mintegy nyolc hónap alatt 40 százalékkal emelte meg. A vállalat tájékoztatása szerint jelenleg a F-150 Lightning induló ára körülbelül 56 000 dollár.

A Ford a hét elején arról számolt be, hogy az F-150 Lightning gyártásának fellendítésére növeli a dolgozók számát, továbbá egy harmadik műszakot is indít az egyik michigani gyárában. A Ford F-széria a márka legkapósabb modellsorozata. A Boston Consulting Group tanulmánya szerint az F-sorozat évente 42 milliárd dolláros bevételt generál a Fordnak.

A befektetők negatívan fogadták az újabb áremelést, a Ford részvényei 6.98 százalékos esést követően 12.12 dolláron zárták a pénteki kereskedési napot. Idén 41.65 százalékos mínuszban van az autógyártó.