Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Tovább nőtt a Wallmart bevétele

A Walmart Inc. a keddi tőzsdenyitást megelőzően hozta nyilvánosságra negyedéves jelentését. A Walmart árbevétele a harmadik negyedévben 8.7 százalékos növekedést követően 152.81 milliárd dollárosra duzzadt. Az elemzők előzetesen 147.75 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

Ezzel szemben a vállalat működési bevételei, a tavalyi év azonos periódusához képest 53.5 százalékkal húzódtak vissza. A Walmart 1.8 milliárd dolláros nettó veszteségről számolt be, ez részvényenként 66 cent korrigálatlan veszteséget jelent. Az egy részvényre jut korrigált nyereség 1.5 dolláron alakult, az előzetes várakozások 1.32 dolláros korrigált nyereségről szóltak.

„A harmadik negyedévben jelentősen javítottunk pozícióinkon, feltáraztuk a készleteinket. Azon fogunk dolgozni az év további részében, hogy az ünnepi időszakot megfizethetővé és különlegessé tegyük a családok számára szerte a világban” -kommentálta a negyedéves eredményeket Doug McMillon vezérigazgató.

A negyedéves jelentés publikálását követően a keddi pre-marketben közel 7 százalékos pluszba fordultak a Walmart részvényei.