Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

„Közeleg a teljes sötétség és a hideg”, folyamatos támadás alatt Ukrajna

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton délután közölte, hogy az orosz erők 36 rakétatámadást indítottak, amelyek főcélpontjai az ukrán energiahálózat kritikus pontjai voltak. Az ukrán elnök azt is hozzátette, hogy a támadások túlnyomó többségét még időben el tudták hárítani az ukrán fegyveres erők.

A támadások következtében országszerte áramkimaradások voltak tapasztalhatóak, több megyében ki kellett kapcsolni az áramszolgáltatást. Kira Rudik, ukrán parlamenti képviselő szerint több mint 1.5 millióan maradtak áram nélkül, miközben „közeleg a teljes sötétség és a hideg”.

Zelenszkij szerint „aljas húzás” a kritikus objektumok támadása. „Ez tipikusan a terroristák taktikája. A világ képes rá, hogy megállítsa ezt a terrort” – tette hozzá az elnök. Zelenszkij emellett köszönetét fejezte ki az energiaellátásban dolgozóknak, valamint a nemzet összes légvédelmi csapatának.

Olekszij Kuleba, a kijevi terület védelmi vezetője szerint Oroszország „masszív” támadást indított a nap folyamán Ukrajna ellen. Az ukrán elnök „tömeges támadásnak” nevezte az orosz rakétatámadásokat.