Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Erre figyelj a héten a piacokon

Nem lehettek unalmas napjaink az előttünk álló héten – az amerikai inflációs adat, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendkívüli intézkedései voltak talán a legérdekesebb történések. Az előttünk álló hét is tartogat izgalmakat, folytatódik a gyorsjelentési szezon és néhány fontos makroadat is napvilágot lát.

Nemzetközi piacok – gyorsjelentések

A hajnali japán ipari termelési adatok után hétfőn a Bank of America gyorsjelentése, valamint a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index lehet érdekes. Kedden hajnalban a kínai GDP adatok érkeznek, 11 órakor pedig a német ZEW index értéke befolyásolhatja a piacokat. Később a Goldman Sachs teszi közzé harmadik negyedéves számait, 15:15-kor pedig az amerikai ipari termelési adatot ismerhetjük meg.

Jönnek a Tesla számai is a héten (www.shutterstock.com)

Szerdán az amerikai tőzsdezárás után érkezik a Tesla gyorsjelentése, amely számos esetben váltott már ki heves mozgásokat korábban. Csütörtökön hajnalban a japán export-import adatok adhatják meg az alaphangot. 14:30-kor a szokásosan közölt amerikai munkanélküli segélykérelmek száma mellett nyilvánosságra kerül a Philadelphiai Fed index is – este pedig a Snap gyorsjelentésére figyelhetnek a befektetők. Pénteken a japán inflációs adatot közlik, és az eurózónában mért fogyasztói bizalom is kiderül.

Magyar piac – lesznek izgalmak

Magyarországgal kapcsolatban a héten nem lát napvilágot fontosabb makroadat, így leginkább a nemzetközi tőzsdék alakulása gyakorolhat nagy hatást a hazai parkettre. Mindenképpen érdemes lesz a pénteken sok éve nem látott mértékben erősödő forint további útja, a befektetők még emészthetik a jegybank pénteki rendkívüli bejelentéseit. Nem különben érdekes lesz a legnagyobb blue chipek mozgása is, fontos technikai szintek közelében jár ugyanis az OTP és a Mol is. Fontos kiemelni az orosz-ukrán háború alakulását is, ami az utóbbi hetekben újra intenzív hatást gyakorolt a külföldi és a hazai piacokra egyaránt.

www.erstemarket.hu/elemzesek/naptarak

Címlapkép forrása: Shutterstock