Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Putyin „nemzetközi terrorcselekménnyel” vádolja Washingtont!

Szeptember végén robbanás történt az Északi Áramlat gázvezetékeinél, egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban szabotázscselekményt hajtottak végre. A Reuters szerint a vizsgálatok alapján valóban találtak arra utaló jeleket, hogy „szándékos károkozás” történt. Továbbra sem tisztázott, hogy ki állhatott a szabotázs mögött.

Putyin Amerikát vádolja

Vlagyimir Putyin orosz elnök néhány perccel ezelőtt azzal vádolta meg Amerikát, hogy ők állnak az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 vezetékek elleni támadások hátterében.

Az incidenst követő gázszivárgás

Putyin a „Russian Energy Week” keretében tartott beszédében elmondta, hogy „Washington azért hajtotta végre az Északi Áramlat gázvezetékei elleni támadásokat, hogy teljesen elzárja Európa hozzáférését az olcsó energiához és ők magasabb áron értékesíthessék a gázt.” Putyin a gázvezeték ellen elkövetett szabotázst „nemzetközi terrorcselekmény”-nek nevezte. Az incidens hatással lehet az egész kontinens energiabiztonságára.

Az orosz elnök hangsúlyozta: „Nyilvánvaló, hogy a szabotázst az egyetlen olyan szereplő hajtotta végre, aki profitálni szeretne a helyzetből.” Putyin állítása szerint „az Egyesült Államok minden kapcsolatot meg akar szakítani Oroszország és Európa között, ezzel is gyengítve Európa ipari potenciálját.”