Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Biden is felszólalt – a Kijev elleni támadás az oroszok brutalitását szimbolizálja

Joe Biden amerikai elnök friss közleményében az ukrán városok ellen ma reggel elkövetett rakétatámadásokat mélyen elítélte, a csapás az oroszok brutalitását szimbolizálja.

A Fehér Ház hétfői közleményéből kiderült, hogy Biden elítélte a támadást, hiszen a csapások „nem katonai objektumok ellen irányultak, civilek sérültek meg és hunytak el a brutális támadás következtében. A támadások ismét bizonyítják Putyinnak az ukrán nép ellen viselt illegális háborújának brutalitását” – mondta az elnök.

Biden biztosította, hogy továbbra is kiáll az Ukrán nép mellett. „Felelősségre vonjuk Vlagyimir Putyint és Oroszországot az agresszív fellépéseiért, a háborús bűneiért. Továbbra is biztosítjuk a szükséges támogatást az ukrán erőknek, hogy megvédhessék országuk szabadságát” -mondta az amerikai elnök.

Reggel mi is beszámoltunk róla, hogy hétfő reggel, helyi idő szerint 8 óra 15 perc körül Kijevet és több ukrán nagyvárost is robbanások ráztak meg, orosz rakétacsapásokat követően. A Reuters szerint „nyilvánvaló orosz bosszúcsapásokról volt szó, miután vasárnap este Vlagyimir Putyin orosz elnök terrortámadásnak minősítette a Krími híd ellen végrehajtott támadást.”

Az ENSZ főtitkára is felszólalt

António Guterres az ENSZ főtitkára hétfőn este elítélte mind a Krími híd felrobbantását, mind az ukrán városok ellen végrehajtott orosz támadásokat. Mindkettő tett „elfogadhatatlan” az ENSZ főtitkára szerint.