Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 23

Biden: „Vége a pandémiának”

Joe Biden amerikai elnök a CBS-nek adott interjút még a múlt héten, a beszélgetésről egyre több részlet jelenik meg a sajtóban. Biden többek között az ukrajnai helyzetről is beszélt, az amerikai kormányfő azt üzente Putyinnak, hogy ne fontolgassák bármiféle nukleáris fegyver bevetését Ukrajnában.

A Reuters beszámolója szerint most a beszélgetés újabb részlete vált publikussá, Biden a koronavírus helyzettel kapcsolatos gondolatait osztotta meg. „A pandémiának vége van.” -mondta az elnök.

„Továbbra is problémákat okoz a koronavírus, még mindig sokat kell dolgoznunk a helyzet további javításáért, azonban a járványnak vége van. Ha megnézzük, már senki sem visel maszkot, úgy tűnik mindenki nagyon jó formában van.” -vélekedett Biden amerikai elnök.

A koronavírus világjárvány áldozatinak száma jelentősen csökkent Biden 2021-es beiktatása óta. A Covid-19 járvány kezdetén volt, hogy naponta több mint 3000 amerikai halt meg. 2020 nehézségeit követően azonban a védőoltások és a gyógyszerek is széles körben elérhetővé váltak, valamint a kórházak ellátó képessége is jelentősen javult.

Az elnök szerint a pandémia véget ért, azonban a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) adatai szerint továbbra is naponta közel 400-an halnak meg a koronavírus fertőzés következtében az Amerikai Egyesült Államokban.

Forrás: Reuters

Borítókép forrása: Shutterstock