Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Hogyan válasszuk ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt?

A döntés hosszú távra szól, ezért érdemes körbejárnia a méret, anyag, szín, fazon és kövek témáját a vásárlónak. Igyekszünk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a választott ékszer ne csak szép legyen, hanem egyenesen elbűvölje viselőjét.

Fontos a megfelelő méret, de utólag módosítható

Magyarországon az 51-53-as gyűrűméret az átlagos. Természetesen ettől lehet vékonyabb is, akár vastagabb is a hölgy ujja. Érdemes tudni azt, hogy egészen az esküvőig a jobb kéz gyűrűsujján, esküvő után a bal kéz gyűrűsujján viselik a nők. Az urak a leendő menyecske ékszerdobozában jó eséllyel találnak olyan gyűrűt, ami mintaként szolgálhat a tökéletes mérethez. Ha ez nem kivitelezhető, akkor sem kell aggódni! Az Ékszerpalota eljegyzési gyűrű kínálatában szinte mindegyik modell utólag módosítható.

14, 18 karátos, esetleg fehér- vagy rozéaranyra essen a választás?

Országunkban nagy valószínűséggel 14 karátos ékszerrel fog találkozni a vásárló. Ez azért jó hír, mert keményebb anyagnak számít, mint a 18 karátos, így tartósabb is. Bár az is igaz, hogy ha a 18 karátos arany kellőképpen meg lett munkálva, akkor bizony felveszi a versenyt a 14 karátos tartósságával. Egy gyűrű esetében pedig ez igazán fontos szempont.

Az ékszer színét az ötvözőanyagok módosítják. A sárgaarany színét sárgaréz, a rozéarany színét a vörösréz, a fehérarany színét pedig a fehér fémek ötvözete befolyásolja.

Az ötvösök a fehéraranyat javasolják, mert mind közül ez a legkeményebb. A fehéraranyból készült kis karmok az örökkévalóságig képesek megtartani a gyűrűt díszítő követ.

A gyűrű dísze: a gyémánt

Ha már megvan a tökéletes nő, akkor találjuk meg hozzá a gyűrűje ékét, azaz a megfelelő gyémántot. A cirkóniához képest esztétikusabb, sokkal tartósabb, nem veszti el fényét, a mindennapi használatnak kiválóan ellenáll. Gyémánt kő esetén érdemes odafigyelni a certifikációjára, és meggyőződni arról, hogy HRD vagy GIA (független) drágakőlabor állította-e ki a dokumentumokat. Amennyiben a kő mérete nem éri el a 3,5 mm-t, akkor elfogadható a kereskedő által kiállított tanúsítvány is. A gyűrű szépségét továbbá befolyásolja az is, hogy a gyémánt milyen csiszolást kapott, valamint a színe. Minél színtelenebb, annál értékesebb. (Eljegyzési gyűrűknél az F-I-K színjelölésűek az ideálisak.)

Ezt követően nem maradt más hátra, mint a gyűrű fazonjának kiválasztása. Figyelembe kell venni a hölgy munkáját, tevékenységét annak érdekében, hogy a gyűrű háborítatlanul ékesítse viselője ujját. A körültekintő gyűrűválasztás meghozza gyümölcsét. Az Ékszerpalota mindehhez nemcsak egyszerűen az ékszereket, hanem a szakértelmet és a kiváló minőséget is biztosítja.