Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Drónok bűvöletében

A következő bejegyzésben bemutatjuk neked is, hogy milyen szegmensekben alkalmazzák már nagy sikerekkel a drónokat, és hogy milyen lehetőségeket rejtenek magukban a jövőre nézve. 

Szórakoztatás

A drónok nagyon jól tudnak együttműködni, ha megfelelő szakértelemmel ellátott programozó kezei alá kerülnek. Erre egy igazán remek példa lehet a Super Bowl félidejében bemutatott műsor, aminek keretein belül LED-ekkel felszerelt drónok rajzolták ki az amerikai zászlót.

És persze ezt a fajta összhangot a filmiparban is előszeretettel használják. Ma már szinte nem is lehet olyan videós anyagot, klipet, reklámot, filmet találni, amiben ne lenne csak néhány vágás erejéig drónnal készített légifelvétel.

Neked van már drónod? Csak hobbi felhasználásra, vagy a vállalkozásodnak is fontos eszköze ez a gép? Bárhogy is legyen, a legértékesebb eszközeidnek is szükségük van védelemre, ha valamilyen nem várt esemény következne be. Köss online biztosítást, és készülj fel a legváratlanabb helyzetekre is!

Futárok

A drónok teherbírása az elmúlt években rohamosan fejlődött. Sok modell mára már akár több kg-os csomagokat is el tud juttatni egyik pontról a másikra. Éppen ezért nem meglepő, hogy erre a nagyobb cégek is felfigyeltek, akik csomagszállítással foglalkoznak. Ők ugyanis rengeteg időt, pénzt és energiát tudnak megspórolni azáltal, hogy az élő autós futárok helyett légvonalban is közlekedni tudó gépeket alkalmaznak.

Mezőgazdaság

Ez az ágazat is hatalmas nyertese a drónok fejlődésének. A kezdeti időkben még javarészt csak felmérésekre, monitorozásra lehetett használni ezeket a gépeket, de már ezzel is nagy termésjavulást lehetett elérni, hiszen a drónos felvételek alapján már csírájában el lehetett fojtani a különböző megbetegedéseket a táblákon vagy a kertészetekben. Jelenleg már permetezni is lehet a drónokkal, ami további előnyöket hordoz magában. Ezzel ugyanis kiüthető az a taposási kár, ami a traktorok földre gurulása esetén borítékolható, valamint lehet velük kimondottan csak a problémás helyeket kezelni, vegyszerezni.

Légi segítségnyújtás

Vannak olyan helyzetek, amikor nem lehetséges, hogy gyorsan orvosi segítséget tudjanak küldeni. Ilyen esetekben az is életet menthet, ha egy drónnal gyógyszereket és egyéb szükséges felszereléseket lehet a helyszínre juttatni. Az ilyen helyzetekre specializált drónok már akár 1 kg-os csomagot is el tudnak vinni 20 perces távolságra.

Határőrség

Azokon a helyeken, ahol túl nagy területet kellene védeni, és esetleg nehezen megfigyelhető szakaszokkal tűzdelt a határvonal, ott remekül teljesítenek a drónos felderítők. Amerikában például a mexikói határon alkalmazzák ezt előszeretettel az illegális bevándorlás fékezésének érdekében.