2024 október 05

Új táblagéppel jelentkezik az Amazon

Az Amazon Fire táblagépei az Apple iPadjének olcsóbb alternatívájaként szolgáltak, de az Amazon számára nem jelentenek olyan hatalmas üzleti szegmenst, mint az Apple számára a hardverek. Ehelyett az Amazon hardvertermékei átjáróként szolgálnak az Amazon szolgáltatásainak ökoszisztémájához, például az Alexa hangasszisztenshez, valamint a zenéhez, könyvekhez és alkalmazásokhoz.

A Fire 7 legutóbbi verziójának nem volt túl jó az akkumulátor-üzemideje, és a képernyő, valamint a kamera nem volt túl éles. Az Amazon szerint az új modell 40%-kal hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, akár 10 órányi böngészésre is alkalmas, de a kijelzőn és a kamerán nem változtatott. A frissített Fire 7 30%-kal gyorsabb processzorral is rendelkezik, ami az Amazon szerint segíthet abban, hogy a táblagép gyorsabban reagáljon. Emellett továbbra is 16 GB tárhellyel rendelkezik majd az alapváltozat, ami valószínűleg megfelel a legtöbb embernek, akinek csak egy olcsó tabletre van szüksége böngészéshez és néhány film letöltéséhez, bár a tárhelyet saját memóriakártyával bővítheti. Emellett egy elavult töltőportot cserél egy újabb és elterjedtebb USB-C portra.

Az új Fire 7 szerdától előrendelhető, és június 29-én kezdődik a kiszállítása. Fekete, denimkék és rózsaszín színben kapható, a hozzá tartozó borítókkal együtt, amelyek darabonként 28,99 dollárba kerülnek. Az Amazon bemutatta a Fire 7 Kids új változatát is, amely egy „gyerekbiztos” tokkal (piros, kék vagy lila színben) szállítható, amelyhez egy év Amazon Kids+ szolgáltatás jár. A készülék induló ára 109,99 dollár, és szintén június 29-től kapható.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/05/18/amazon-fire-7-tablet-price-release-date-specs.html