Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 21

Vízkezelés klórszag nélkül? Mutatjuk, hogyan!

Persze, a legtöbb esetben ügyelni kell arra, hogy olyan módszer mellett döntsünk, amelynek a hosszú távú alkalmazása nem árt majd az embereknek. A hagyományos fertőtlenítő eljárások mellett érdemes speciálisabb megoldásokat is számításba venni.

A következő pár sorban az UV-C alapú vízkezelő készülékekről olvashat bővebben!

A klórral történő fertőtlenítés hátrányai

A klór bizonyos mértékben szükséges a víz fertőtlenítéséhez, de lehetnek nemkívánatos mellékhatásai. Ezek a viszketés, a bőrirritáció, a piros, gyulladt szemek és a kellemetlen klórszag. A Hollandimpex professzionális vízkezelő készülékei között különböző teljesítményű darabokkal találkozhat, amelyek segítenek megoldani a vízkezelés gondjait, klór nélkül. 

Vannak olyan korcsoportok, akik különösen veszélyeztetettek. A gyermekeknek, az időseknek, illetve a bizonyos betegséggel, például asztmával küzdőknek nehéz “klóros közegben” mozogniuk. 

Napjainkban számos lehetőségünk van, amennyiben a víztisztítás kerül szóba, most ezeket szeretnénk górcső alá venni. 

Miért éppen az UV-C vízkezelés?

A kristálytiszta víz elérése nem kevés kihívás elé állítja az embereket. Pedig a biztonságos vízfertőtlenítés nem elérhetetlen. Érdekes, de az UV-C fénynek hála a vízkezelés területén sem ütközünk már problémákba. Most pedig lássuk, hogyan is működik ez a gyakorlatban!

A speciális UV-C termékek sugárzása lebontja a vízben található kötött klórt, ráadásul a baktériumok, vírusok, az algák és a penész képződését is kiiktatja, megállítja. Így a klórszag és a bosszantó irritáció is megszűnhet.

Környezetbarát jellege szintén megemlíthető. A sugárzás úgy tisztítja a vizet, hogy eközben a folyamathoz használt klór és más vegyszerek mennyiségét minimalizálja. 

A medence vizének fertőtlenítése 

Annak érdekében, hogy jobban átlássa a témát, nézzük, hogyan végezhető a medence vizének tisztítása!

Az első lépés az lesz, hogy beszerzünk egy, a már fentebb említett germicidlámpás termékek közül egyet. Az ebben található professzionális izzó 253,7 nm-es sugárzást bocsát ki magából, ami megsemmisíti a kórokozókat. Üzembe helyezzük a készüléket, amelynek nincs külön szivattyúja, de a medence gépészetéhez tartozó szivattyúval működik majd együtt, így áramlik rajta keresztül a víz. A berendezésen átáramló folyadékot kezelik az UV-C lámpák. 

A hatékonyság egyrészt a nagy intenzitású sugárzásnak, másrészt a rozsdamentes acél belső szerkezetnek köszönhető, amely garantálja a sugarak visszaverődését. 

Remélem, hogy érdekesnek találta a leírtakat és megtalálja az Önnek ideális vízkezelő módszert.