Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

4 tipp, hogy mit játssz gyermekeddel egy fárasztó nap után

Viszont az ovisok élete a játék körül forog, így biztos lehetsz benne, hogy nyüstölni fog hazaérkezés után, hiszen neki is szüksége van a veled töltött minőségi időre.

Semmi baj, ha éppen zsákutcában van a fantáziád, a Játékliget szakértő munkatársa ebben a cikkben mutat néhány játékot, ami még egy fárasztó nap után sem lesz megterhelő, ráadásul mi tölthetne fel jobban egy szülőt, mint gyermekének a boldog mosolya?

Az örök klasszikusok

Ha más nem is jut eszedbe, biztosan akad otthon néhány örökzöld társasjáték. Akár egy Ki nevet a végén? vagy egy Fekete Péter kártya vagy csak egy memória. Ezeket bármikor elővehetitek, hidd el, a játék közepére már téged is elkap az izgalom, segít kikapcsolódni és ráhangolódni a családi együttlétre. 

Matrica minden mennyiségben

Az olyan estéken, amikor főznöd kell, vagy éppen valamilyen házimunkát végzel, kis időre le tudod kötni a figyelmét valamilyen matricás foglalkoztatóval. A gyerekek nagyon szeretik a matricákat, hiszen érdekes anyagból készülnek, és még ragadnak is. Azok a csemeték is szívesen forgatják ezeket a füzeteket, akik nem szeretnek ceruzát használni. Szórakozva fejlődnek anélkül, hogy valamilyen kütyüt bámulnának, és te is tudsz haladni a dolgoddal. Szeretnéd bővíteni a készletet? Nézz be a Játékliget webáruházba, ahol rengeteg egyszemélyes játék található a logikaitól az egyszerű fűzős játékokig.

Festék, gyurma, ragasztó

Ha elég nagy a konyhaasztal, hogy ha épp ott van dolgod, akkor is elférjen melletted a lurkó, akkor ültesd magad mellé alkotni. Időnként kapcsolódj be te is a munkába, ha igényli, vagy ha van kedved. Akár egy előre kinyomtatott sablont is adhatsz neki, hogy valamilyen technikával töltse ki. Ragaszthat rá magokat, tésztát vagy krepp papírgalacsint, de színezheti zsírkrétával, festékkel is. 

Ha kevesebb kosszal járó tevékenységgel szeretnéd lekötni a figyelmét, akkor a gyurma is ideális választás. Készíthet figurákat, számokat, betűket, tálkát. Ha tudsz rá figyelni, akkor ollót is adhatsz a kezébe, ügyesedjen csak a vágási technikája! Egy papírlapra vágj neki hosszú, egyenes vonalat, próbálja meg először azt követve elvágni a lapot. Amikor ez már jól megy, nagyobb hullámos vonalat vagy cikkcakkot is rajzolhatsz.

Mesélj még!

Az esti mesén kívül is olvashatsz, vagy mondhatsz saját mesét. A mesék világa nagyon valóságos a gyermekek számára, nehezen választják el a valóságtól. Mégis számtalan jótékony hatása van a személyiségfejlődésre, amellett, hogy a képzelőerő, a szókincs és az önbizalom gyarapodik. Hétvégén, amikor több időtök van, tarthattok matinét. Akár rendezhettek egy bábelőadást vagy egy diavetítős mozidélutánt. Sok könyvtárból nemcsak diafilmeket, hanem vetítőt is lehet kölcsönözni, ha nektek éppen nincs, érdemes megkérdezni.