Rendkívüli Hírek:

2024 október 17

Késleltetett megjelenésre kell számítani az Activision Blizzard játékainál

Az Activision Blizzard Inc. részvényei 1.5 százalékos mínuszba fordultak, miután a Bloomberg arról számolt be, hogy a szoftverfejlesztő egyik legnépszerűbb videojátékának, a Call of Dutynak a legújabb része csak az előzetesen vártnál később jelenik majd meg. A Bloomberg News jelentése szerint a videojáték megjelenésére egészen 2024-ig várni kell, ezzel 2023 lehet közel 20 év után az első olyan év, amelyben nem érkezik új Call of Duty játék.

A csütörtöki tőzsdezárást követően nem sokáig jegyezték negatív tartományban a részvényt, rövid időn belül felpattant az Activision és enyhe pluszba fordult. A felpattanást elősegíthette a Bloomberg azon további beszámolója, mely szerint az Activision Blizzard a most ősszel megjelent Call of Duty játékhoz folyamatos fejlesztéseket fog biztosítani az új rész megjelenéséig, valamint jövőre érkezik egy teljesen új, ingyenes videojáték, ami betöltené a rést. A Call of Duty franchise 2003-ban debütált és globálisan több mint 400 millió példányt adtak el az évek során, ezzel az egyik legnépszerűbb videojáték sorozattá vált.

Az Activision Blizzard már novemberben bejelentette, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Diablo IV és Overwatch 2 videojátékok is csak az előzetesen ígért időpontnál később fognak megjelenni. A késleltetett megjelenések egyre gyakoribbá válnak a szegmensben, a szektor szereplői igyekeznek elkerülni az olyan játékok kiadását, amelyben még mindig előfordulhatnak súlyos hibák. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek erre a fejlesztők a CD Projekt által készített Cyberpunk 2077 nevű játék tavalyelőtti kínos debütálása óta.

A Bloomberg szerint a késleltetett megjelenések nem állnak összefüggésben a Microsoft folyamatban lévő akvizíciójával. A Microsoft még januárban jelentette be, hogy 68.7 milliárd dollárért felvásárolná az Activision Blizzardot, a történelem egyik legnépszerűbb videojátékainak kiadóját.

Forrás: Shutterstock

Az Activision Blizzard részvényei a pesszimista tőzsdei hangulat ellenére is jó formában vannak, idén több mint 22 százalékos pluszban van a papír, az elmúlt 1 év során azonban közel 16 százalékkal csökkent az Activision részvények értéke.

Címlapkép forrása: www.shutterstock.com