2024 október 01

Történelme legjobb évét zárta a Home Depot

A Home Depot részvényei 8.85 százalékos mínuszban zárták a tegnapi kereskedési napot, annak ellenére, hogy a társaság a keddi tőzsdenyitást megelőzően a vártnál erősebb negyedik negyedéves eredményekről számolt be, valamint 15 százalékkal megemelte a fizetendő osztalék mértékét.

A Home Depot 35.7 milliárd dolláros negyedik negyedéves árbevételről számolt be. A társaság nettó bevétele 3.4 milliárd dolláron alakult, ami részvényenként 3.21 dollár nyereséget jelent. Az előzetes elemzői várakozások, a FactSet adatai szerint részvényenként 3.18 dolláros nyereségről szóltak. Történelme legjobb évét zárta 2021-ben a Home Depot, a társaság árbevétele a tavalyi év során meghaladta a 150 milliárd dollárt.

A Home Depot 15 százalékkal megnövelte a fizetendő osztalék mértékét, részvényenként 1.90 dollár osztalékot fog kifizetni a társaság.

A Home Depot részvényei a keddi pre-market során még enyhe pluszba fordultak, a nyitást követően azonban több százalékos mínuszba fordult a részvény. Hiába számolt be a vártánál erősebb negyedéves eredményekről a Home Depot, az orosz-ukrán konfliktus kapcsán érkező kedvezőtlen hírek következtében a negatív tartományba fordultak a tengerentúli börzék is. A Home Depot közel 10 százalékos mínuszban is járt, végül 8.85 százalékos csökkenést követően 316.17 dolláron zárta a tegnapi kereskedési napot a részvény, ezzel a Home Depot idén jelentős, 23.82 százalékos mínuszban van, míg az elmúlt 1 év során 14.62 százalékkal nőtt meg a Home Depot részvények értéke.

Az elemzők szerint a magas infláció az előzetesen vártnál alacsonyabb keresletet eredményezhet, amely negatívan érintheti a Home Depot 2022-es eredményeit. A CFRA vételre ajánlja a Home Depot részvényeit, azonban az egy éves célárát 25 dollárral, 395 dollárra csökkentette.

A blue-chip Dow Jones Ipari Átlag 1.42 százalékos csökkenést követően 33 596.61 ponton zárta a keddi kereskedési napot, az index bőven leggyengébben teljesítő komponense a Home Depot volt tegnap.