2024 október 03

A Disney is nagy lépést tett a metaverzum felé

Mike White lesz a Disney alelnöke, aki a „következő generációs történetmesélésért” felel majd – mondta Chapek az alkalmazottaknak írt feljegyzésében, amelyet a CNBC megtekintett. White korábban a Disney fogyasztói élményeiért és platformjaiért volt felelős. A metaverzum a virtuális valóság-eszközök által biztosított új szórakoztatás fogalmára utal, amelyek azt ígérik, hogy egy új üzleti hullámot indítanak el az interneten. Eddig a Facebook tette meg a legnagyobb tétet a metaverzumra, vállalati nevét Metára változtatta, és 2021-ben több mint 10 milliárd dollárt költött virtuális valóság hardver és szoftver fejlesztésére.

Chapek nem közölt konkrét részleteket arról, hogy a Disney hogyan tervez pénzt keresni a metaverzumból, de keddi feljegyzésében kijelentette, hogy White feladata a „fizikai és a digitális világ összekapcsolása”. „Ma lehetőségünk van arra, hogy összekapcsoljuk ezeket az univerzumokat, és egy teljesen új paradigmát hozzunk létre arra vonatkozóan, hogy a közönség hogyan tapasztalja meg történeteinket, és hogyan viszonyul hozzánk” – mondta Capek a feljegyzésben.

A metaverzum körüli befektetések és felhajtás ellenére maga a technológia még mindig messze van. A Meta vezetői elmondták, hogy akár 15 évbe is telhet, amíg teljesen megvalósítják elképzelésüket a számítógépes szemüvegen keresztül elérhető magával ragadó világokról.

Eközben a nagy technológiai cégek újfajta kiterjesztett és virtuális valóságos fejhallgatókat terveznek. A Meta azt mondta, hogy a tervek szerint még ebben az évben kiadja a VR headset továbbfejlesztett változatát, a Microsoft pedig egy HoloLens nevű kiterjesztett valóság fejhallgatót ad el. Az Apple várhatóan még ebben az évben bemutatja fejhallgatóját.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/02/15/disney-appoints-executive-to-lead-metaverse-development.html