Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Ötletes falikép készítése szögekből

A szöges faliképek történelme

A szögek felhasználásával készült faliképek már az 1980-as években is népszerűek voltak. Főképp katonák készítették őket, kézi hurkolási technikával, mellyel manapság “string art” néven találkozhatunk. 

Ez a különleges dekoráció ismét megtalálható a legtöbb lakberendezési üzlet polcán, azonban akár mi magunk is elkészíthetjük. Így személyre szabhatjuk, és a szükséges eszközök beszerzésével együtt is jóval olcsóbban magunkénak tudhatjuk.

Egy ilyen falikép igazán ötletes ajándék is lehet, ha valamilyen szívből szóló, kézzel készült dologgal lepnénk meg az ünnepeltet. Felnőtt segítségével ugyan, de akár a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe, amely remek projekt lehet egy technikaórán is.

Milyen eszközökre lesz szükségünk?

A falikép elkészítéséhez szükségünk lesz valamilyen fafelületre, amely lehet egy darab fa vagy egy régi vágódeszka is. Ez lesz majd a “vászon”, amelyre a szögek kerülnek. Emellett elengedhetetlen egy kalapács beszerzése, és csavar használata esetén csavarbehajtó is kelleni fog.

A kép mintáját pedig valamilyen színű fonal, zsineg vagy akármilyen anyagdarab is adhatja. A lényeg, hogy olyan vastagsággal rendelkezzen, hogy könnyedén készíthessünk hurkokat a szögekre vagy csavarokra a segítségével.

A szögeket és a csavarokat illetően akár különböző méretűeket és típusúakat is felhasználhatunk. Minél színesebb eszköztárral rendelkezünk, annál kreatívabb lesz a végeredmény. 

Bátran nyúlhatunk az otthon megmaradt eszközökhöz, de akár be is vásárolhatunk belőlük. Hiszen a csavarok és szögek, valamint a kalapács elengedhetetlen kellékei minden háztartásnak.

Szerezzen be kiváló minőségű csavarokat a VasMuszakiBolt.hu honlapjáról, hogy mindig rendelkezzen elegendő tartalékkal a munkálataihoz és a kreatív projektekhez!

Ezeket a lépéseket kövessük!

Még mielőtt nekilendülnénk a szögek beverésének, először érdemes rajzolnunk egy vázlatot egy papírlapra a mintát illetően. Ez azért is szükséges, hogy biztosan elegendő felület álljon rendelkezésünkre az általunk megálmodott vagy kiválasztott elrendezéshez.

Ezután helyezzük a papírlapot a fadarabra, és a szögeket üssük a megjelölt területekre kalapács segítségével! A papírlapot ezután a lépés után eltávolíthatjuk, de elegendő lehet csak a procedúra végén leszedni. 

Következhetnek a fonalak, amelyeket körbetekerünk a szögeken az általunk választott elrendezésben. Ezt a lépést bármennyiszer megismételhetjük az áhított vastagságtól függően. Ha kész a kép, már mehet is a falra!

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu széles kínálatát, és fedezze fel a hasznos szerszámokat és egyéb eszközöket!