Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Javult a szentiment, felpattant az Avis

Felpattant az Avis Budget Group árfolyama csütörtökön, miután Chris Woronka, a Deutsche Bank elemzője elmondta, hogy az elmúlt két hónap során eleget esett a részvény árfolyama, ezért már nem ajánlja eladásra a papírt.

Az autókölcsönző részvényei több mint 5 százalékos pluszban is jártak a csütörtöki kereskedési nap során, végül az Avis 2.62 százalékos emelkedést követően 200.00 dolláron zárt tegnap. Szerdán 3.8 százalékot esett a részvény, utoljára november elsején zárt ilyen alacsonyan az Avis, egy nappal azelőtt, hogy a vártnál erősebb harmadik negyedéves jelentés publikálását követően 108.3 százalékos rallyt láthattunk az autókölcsönző árfolyamában. A vállalat árbevétele a harmadik negyedévben elérte a 3 milliárd dollárt, ami 96 százalékos emelkedést jelent 2020 azonos periódusához képest.

A Deutsche Bank elemzője a november másodikai rallyt követően ajánlotta eladásra a részvényt. Woronka a korábbi elemzését tegnap pozitívan módosította, 210 dolláros célár mellett tartásra ajánlja az Avist. Ez 5 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamról. Az elemző szerint a risk-reward ráció már jóval kiegyensúlyozottabb, mint november elején, az elmúlt két hónap során sokat esett a részvény árfolyama.

A novemberben elért 545.11 dolláros mindenkori csúcsáról több mint 60 százalékot esett az Avis. Az elmúlt időszakban látott visszahúzódás ellenére az Avis az elmúlt hat hónap alatt még így is 157.63 százalékkal erősödött.

Woronka az Avis vetélytársáról, a Hertzről elmondta, hogy a Hertz véleménye szerint alulértékelt. Az elemző 34 dolláros célár mellett vételre ajánlja a Hertz részvényét, ami több mint 40 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az amerikai bérautó-piac 90 százalékát az Avis és a Hertz uralja. Az utóbbi időszakban kifejezetten népszerűvé váltak az autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatok részvényei, vélhetően a magas használtautó-árak és a bérautók iránti magas kereslet a chiphiány enyhülésig fent fog maradni.

Forrás: MarketWatch