Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Bitcoinnal is lehet majd mozijegyet venni

Az AMC Entertainment közölte, hogy még idén lehetővé teszi, hogy az online történő mozijegy vásárlásokat lehessen bitcoinnal is fizetni.

Adam Aron vezérigazgató a vártnál erősebb második negyedéves jelentés publikálása után arról beszélt, hogy a mozilánc rendelkezik azokkal az informatikai rendszerekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy még idén elérhetővé váljon a legnépszerűbb kriptovalutával történő tranzakciók lebonyolítása.

Az AMC lépése két erősen spekulatív eszköz házasságát eredményezi. A bitcoin is és az AMC is magas volatilitással bíró instrumentum. Az AMC a híres Reddit fórum, a WallStreetBets által az egyik kedvenc mémrészvénnyé vált.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az AMC a vártnál erősebb második negyedéves eredményeket közölt. A népszerű mozilánc bevétele elérte a 444.7 millió dollárt, szemben a becsült 382.1 millió dolláros értékkel.

A bitcoin árfolyamában látványos rallyt láthattunk az elmúlt hetekben. Jelenleg 45 ezer dollár fölött jegyzik a legnépszerűbb kriptovalutát, azt követően, hogy júliusban még 30 ezer dolláros szint alatt is járt. Az elmúlt 18 napban a bitcoin könnyedén áttörte az útjába kerülő ellenállás szinteket, nemrégiben újra a 200 napos exponenciális mozgóátlaga fölé tudott kerülni a kriptovaluta. A bitcoin számára a következő ellenállás szint az 50 ezer dollár környéki szint lehet, míg a 40-42 ezer dolláros zóna erős támaszként funkcionál.

Korábban a Tesla is lehetővé tette modelljeinek bitcoinnal való megvásárlását, azonban Elon Musk még májusban bejelentette, hogy a Tesla ideiglenesen leállítja a bitcoinnal történő tranzakciókat, a bitcoin bányászat környezet károsító hatásai miatt.

„A kriptovaluta jó ötlet és úgy gondoljuk, hogy ígéretes jövője van. De ez nem járhat nagy költségekkel a környezet számára” áll a májusi Twitter posztban. Elon Musk nemrégiben többször is pozitív hangvételű posztokat írt a bitcoinnal kapcsolatban, valamint azt is elárulta, hogy hosszútávra tervez a bitcoinnal.

Az AMC részvénye közel 1400 százalékkal emelkedett idén, miután a közösségi média platformokon a kisbefektetők hada összefogott. A Reddit fórumokon a felhasználók lelkesen várják a hőn áhított, soha nem látott intenzitású short squeez eljövetelét. Ahogy a Barron’s is megjegyezte, jelen állás szerint gyakorlatilag lehetetlen meghatározni a mémrészvények valós értékét.

Forrás: CNBC

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!