Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

A Wells Fargo is követi az Apple és a Google példáját

Csütörtökön a Wells Fargo bejelentette, hogy a koronavírus fertőzéses esetek növekedése miatt egészen október elejéig fenntartja a távmunkát.

Scott Powell COO tájékoztatása szerint a Wells Fargo azt tervezi, hogy a munkaerő nagy része az előzetesen tervezett szeptember 7-ei dátum helyett csak később, várhatóan október 4-től térjen vissza személyesen az irodákba. Powell elmondása szerint a döntés csak azokra vonatkozik, akik jelenleg is homeoffice-ban dolgoznak, a jelenleg is személyes jelenlét mellett dolgozó alkalmazottakat nem érinti.

A Wells Fargo, amerikai negyedik legnagyobb bankja csatlakozik azon vállalatok egyre növekedő listájához, akik későbbi időpontokra halasztják az irodákba való személyes visszatérés időpontját, illetve kötelezővé teszik az alkalmazottak számára az oltást vagy a maszk viselést.

A Citigroup a múlt héten arról számolt be, hogy a beoltott alkalmazottaknak is kötelező lesz maszkot viselni az irodákban. A Google nemrégiben arról tájékoztatta a több mint 130 ezer érintett munkavállalóját, hogy az irodákba csak később, várhatóan október 18-tól térnek vissza személyesen, emellett Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója azt is elárulta, hogy az irodák teljes újranyitását követően kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás felvétele az alkalmazottak számára. A távmunka meghosszabbításáról legelőször a legnagyobb technológiai vállalat, az Apple számolt be. A BlackRock vagyonkezelő szintén tegnap jelentette be, hogy egy hónappal későbbre, októberre tolja az irodákba történő személyes visszatérés esedékességet.

A Wells Fargo javasolja alkalmazottainak a koronavírus elleni vakcina felvételét, azonban nem tette kötelezővé.

Jim Reid a Deutsche Bank stratégája szerint a növekvő esetszámokkal párhuzamosan több nagyvállalat követheti az Apple, a Google, a Wells Fargo vagy a Facebook példáját ezáltal a normális élet helyreállása még tovább tarthat.

A technológiai szektorban dolgozó több millió ember egyrésze már elkezdett visszatérni a távmunkából, a folyamatot nagyban elősegítette az előrehaladott oltási program és a járványügyi korlátozások feloldása. Az olyan nagy bankok, mint például a JP Morgan vagy a Goldman Sachs szorgalmazta az alkalmazottak távmunkából való mielőbbi visszatérését. Az elképzeléseket azonban alaposan felboríthatja a delta-variáns elszabadulása.

A Wells Fargo részvényei kifejezetten jó formában vannak idén, a papír több mint 55 százalékkal erősödött idén, az elmúlt egy év alatt pedig több mint 92 százalékkal nőtt a Wells Fargo részvények értéke.