Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Levi Strauss: A vártnál jobb eredmények

A nagymúltú, népszerű ruhamárka, a Levi’s csütörtök este hozta nyilvánosságra a második negyedéves jelentését.

A Levi Strauss a vártnál jobb eredményeket tudott felmutatni. Az árbevétel 156 százalékkal nőtt és elérte az 1.28 milliárd dollárt. A vállalat profitja 65 millió dollár volt a negyedévben, ami részvényenként 16 cent nyereséget jelent. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 23 centen alakult. Ezzel szemben a tavalyi év azonos periódusában részvényenként 48 centes veszteségről számoltak be. Az előzetes elemzői várakozások részvényenként 9 cent nyereségről és 1.21 milliárd dolláros árbevételről szóltak.

Az árbevétel jelentősen megnőtt az amerikai, az európai és az ázsiai régiókban is. Az online eladások száma 75 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, ezzel a teljes bevételnek már a 23 százalékát teszi ki az online üzletágból származó pénz. A Levi Strauss a koronavírus járvány alatt folyamatos bolt bezárásokkal nézett szembe, a pandémia alatt a boltjaik körülbelül 17 százalékát kényszerültek ideiglenesen bezárni. Mára már az összes üzletüknek a 92 százaléka a megszokott módon üzemel.

A Levi’s részvényenként két centtel, ezzel összesen nyolc centre emeli a harmadik negyedévben fizetendő osztalék mértékét. A Levi Strauss a második negyedév végén fizetett osztalékot is megemelte, akkor részvényenként 4 cent helyett 6 centet fizettek. „Örömmel tölt el minket, hogy a negyedév során a vártnál jobban teljesítettünk. Az osztalék növelésünk is azt mutatja, hogy a Levi Strauss célja, hogy hosszútávon értéket teremtsen részvényeseinek.” közölte Harmit Singh a cég CFO-ja.

Az egész évre vonatkozóan a vállalat részvényenként 1.29-1.33 dolláros nyereséget prognosztizál, az elemzői várakozások 1.15 dollárról szólnak. Az év második felére vonatkozóan a Levi Strauss árbevétel tekintetében 4-5 százalékos emelkedést vár, a pandémia előtti, 2019-es szintekhez képest.

Levi Strauss és Jacob Davis 1873-ban közösen szabadalmaztatták a farmernadrágot, a márka azóta is meghatározó a divat világban.

A Levi’s részvényei 2019 óta kereskedhetőek újra nyilvánosan, azután, hogy a vállalat még 1985-ben magántulajdonba került. A Levi’s részvényei idén közel 40 százalékot emelkedtek, míg az elmúlt egy év során impozáns 120.82 százalékot.

Forrás: MarketWatch