Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Rekordmagasra jutott az Apple

Jól teljesített szerdán az Apple, január óta először tudott záróár tekintetében új rekordot felállítani. A szerdai jó teljesítményével már sorozatban a hetedik nyereséges kereskedési napját tudhatja maga mögött Amerika egyik legmeghatározóbb információ-technológiai vállalata.

Az Apple részvényei 1.80 százalékkal emelkedtek szerdán és 144.57 dolláron zártak, ami meghaladta a január 26-án felállított 143.16 dolláros záróár csúcsát. A részvénynek a január 25-én felállított, 145.09 dolláros szintet kell átlépnie ahhoz, hogy új mindenkori csúcsra törjön az árfolyam.

Az Apple részvényei az elmúlt hét kereskedési napot nyereségesen tudták zárni. Ez a részvény leghosszabb ideig tartó nyereségsorozata az elmúlt három hónap alatt. A részvények 8.6 százalékkal emelkedtek ezen hét kereskedési nap során.

A közelmúltban több elemző is pozitív hangnemben vélekedett az Apple jövőjével kapcsolatban. Samik Chatterjee a J.P. Morgan elemzője kedden azt írta, hogy „nagyon vonzó helyzetben várják a részvények az év második felét.”

Chatterjee úgy véli, hogy az Apple könnyedén felülteljesíti a „relatíve alacsony befektetői várakozásokat” az iPhone 13 őszi bemutatásakor. Samik Chatterjee overweight értékelést adott az Apple-re, amely azt jelenti, hogy a részvénytől elvárt hozam várhatóan meghaladja az iparág átlagos, kockázattal korrigált hozamát a következő 12–18 hónapban. Chatterjee 165 dollárról 170 dollárra módosította a célárát.

Amit Daryanani az Evercore független befektetési banki tanácsadó cég elemzője a hétvégén arról számolt be, hogy számításai szerint az App Store növekedési üteme 23 százalékkal nőtt júniusban, 13 százalékkal májusban és 18 százalékkal áprilisban. Daryanani 175 dolláros célárat tűzött ki az Apple-re.

Újra január végi csúcsa közelében az Apple

Az Apple részvények értéke idén durván 9 százalékkal nőttek, míg például a blue-chip index, a Dow Jones eddig 13.32 százalékkal erősödött 2021-ben.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!